Βομβαρδισμό στη Ραμάντι πραγματοποίησε η πολεμική αεροπορία του Ιράκ, καθώς τομείς της πόλης βρίσκονται υπό τον έλεγχο μαχητών της Αλ Κάιντα.

Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 25 αντάρτες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας.

«Η ιρακινή πολεμική αεροπορία έπληξε πολλά οχήματα στα οποία βρίσκονταν βαρύς οπλισμός» σε μια πλατεία στη Ραμάντι, με αποτέλεσμα «να χάσουν τη ζωή τους 25 αντάρτες και να καταστραφούν όπλα», σημείωσε ο Μοχάμαντ αλ Ασκάρι.

Στη διάρκεια της νύχτας κυβερνητικά στρατεύματα προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να επανακαταλάβουν συνοικίες της πόλης που ελέγχουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.

«Οι μάχες ξεκίνησαν στις 23:00 και ολοκληρώθηκαν στις 06:00. Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν κατάφεραν να εισέλθούν στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε», είχε δηλώσει νωρίτερα ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Ραμάντι.

Από τις μάχες έχασαν τη ζωή τους 4 πολίτες και τραυματίστηκαν 14, όπως σημείωσε ο Άχμεντ Άμπντελ Σαλάμ, γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης.

Τις τελευταίες ημέρες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε έθεσαν υπό τον έλεγχό τους συνοικίες της Ραμάντι και ολόκληρη τη Φαλούτζα.

Είναι η πρώτη φορά που μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα θέτουν άμεσα υπό τον έλεγχό τους αστικές περιοχές μετά την αιματηρή εξέγερση που ακολούθησε την επέμβαση του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ το 2003 και την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν.