Ο καγκελάριος Φάιμαν θα εκπροσωπήσει την Αυστρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παρά τη συντονισμένη προσπάθεια ευρωπαϊκών ηγετών για μποϊκοτάζ της διοργάνωσης


ΚΟΣΜΟΣ
3:12
03/01/2014
Ο καγκελάριος Φάιμαν θα εκπροσωπήσει την Αυστρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες
loading

Στο ανώτατο επίπεδο, με τον καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, θα εκπροσωπηθεί η Αυστρία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, όπως ανακοινώθηκε πλέον επίσημα στη Βιέννη, όπου η πολιτειακή ηγεσία της χώρας είχε καταστήσει γνωστή ήδη εδώ και καιρό την παρουσία της στο Σότσι, απορρίπτοντας την συντονισμένη προσπάθεια των ηγετών διαφόρων χωρών της Ευρώπης —με επικεφαλής τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, που πρώτη ανήγγειλε την απουσία της— αλλά και των ΗΠΑ να μποϊκοτάρουν τους Αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία».

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του ο αυστριακός καγκελάριος, θα αποτελούσε λάθος εάν από τη μια εκπρόσωποι της οικονομίας μπορούν να πηγαίνουν στη Ρωσία μεν, αλλά δεν υποστηρίζονται οι αθλητές της χώρας.

Στις διαβουλεύσεις νωρίτερα του κ. Φάιμαν με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ συμφωνήθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο καγκελάριος.

Επίσης στο Σότσι θα βρίσκεται για τους Αγώνες και ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας και Αθλητισμού Γκέραλντ Κλουγκ.

Ο αυστριακός πρόεδρος Χάιντς Φίσερ, με δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, είχε απορρίψει ένα μποϊκοτάρισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, διαχωρίζοντας σαφώς τη θέση του από τον Γερμανό ομόλογό του Γιόαχιμ Γκάουκ, ο οποίος έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως θα μποϊκοτάρει την επίσημη έναρξη των Αγώνων.

Όπως είχε διαμηνύσει ο κ. Φίσερ, ο ίδιος πιστεύει πως υπάρχουν άλλα μέσα και επιχειρήματα με τα οποία κάποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και είχε τονίσει κατηγορηματικά πως «οριστικά δεν πρόκειται να υπάρξει μποϊκοτάρισμα» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Αλλά και ο καγκελάριος Φάιμαν είχε ταχθεί νωρίτερα σαφώς υπέρ της επίσημης εκπροσώπησης της χώρας του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, ανακοινώνοντας τότε επικείμενη συνάντησή του για το λόγο αυτό με τον πρόεδρο Χάιντς Φίσερ για να συζητήσουν ποιος από τους δύο θα εκπροσωπήσει τελικά την Αυστρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει