Μοιάζει με σενάριο ταινίας αυτό που συνέβη στην Ινδιανάπολη, όπου ένας νεαρός άνδρας που είχε ανάγκη από χρήματα έσπασε την πόρτα μιας αποθήκης στο Medical History Museum, για να κλέψει τους… εγκέφαλους και τα μέλη των σωμάτων από νεκρούς ψυχικά ασθενείς που φυλάσσονταν εκεί.

Ο νεαρός κλέφτης, σύμφωνα με τις αρχές είναι ο 24χρονος κάτοικος της Ινδιανάπολης David Charles, στη συνέχεια πούλησε τα «κλοπιμαία» στο eBay!

Όπως αναφέρουν τα Μέσα της περιοχής, ο νεαρός είχε επιδοθεί σε ανάλογες «ληστείες» αρκετές φορές μέσα στο 2013 αφαιρώντας από την αποθήκη τα βάζα μέσα στα οποία φυλάσσονταν εγκέφαλοι και άλλα όργανα των νεκρών.

Ένας αγοραστής που έδωσε εκατοντάδες δολάρια για να προμηθευτεί τα προς πώληση όργανα, είναι που έδωσε στις αρχές της πόλης τα στοιχεία του ανθρώπου από τον οποίο τα αγόραζε μέσω του διαδικτύου.

Οι ιστοί και τα όργανα που βρίσκονται στο μουσείο προέρχονται από περίπου 2.000 νεκρούς ψυχικά ασθενείς που νοσηλεύθηκαν Κεντρικό Κρατικό Νοσοκομείο της πόλης και των οποίων τα λείψανα μετά από την νεκροψία φυλάσσονταν από το 1890 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1940.

Άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τον άνδρα στις 16 Δεκεμβρίου, όταν και προσποιήθηκαν τους αγοραστές 60 οργάνων που ο άνδρας είχε κλέψει την προηγούμενη νύχτα και τα είχε βάλει σε δημοπρασία στο ίντερνετ…