Ένας τραγουδιστής της όπερας δίνει τις δικές του παραστάσεις για να τονώσει το ηθικό των κατοίκων του χωριού του εν μέσω της καραντίνας.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η φωνή του τενόρου Τζον Χάντσον ακούγεται μάλιστα μέχρι και 5 χιλιόμετρα μακριά.

Ο Χάντσον δίνει τις αυτοσχέδιες αυτές παραστάσεις κάθε βδομάδα στο Dorset’s Piddle Valley της Βρετανίας, όπου η φυσική ακουστική της περιοχής βοηθά τη μεταφορά της φωνής του στην ύπαιθρο.

Ο τενόρος, που θα έπρεπε να είναι σε περιοδεία στην Σουηδία αυτή την περίοδο, εάν δεν υπήρχε ο κορονοϊός, βγαίνει στην είσοδο του σπιτιού του κάθε Πέμπτη, πριν το χειροκρότημα και το δημόσιο ευχαριστώ των Βρετανών στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι συγχωριανοί του αδημονούν για τις μίνι παραστάσεις του κάθε εβδομάδα με τον 58χρονο τενόρο να λέει: «Νομίζαμε ότι θα ήταν υπέροχο αν έβγαινα στην μπροστινή αυλή και τραγουδούσα με αυτή την φανταστική ακουστική. Είναι σαν ηχώ, μπορείς να ακούσεις πράγματα από χιλιόμετρα μακριά. Πήγα μία βόλτα πριν από λίγες ημέρες και ένας άνδρας που ζούσε 5 χιλιόμετρα μακριά, με ρώτησε ‘Εσύ είσαι ο τραγουδιστής;’ και είπε πως κάθεται στον κήπο του και με ακούει».

Δέχεται μέχρι και παραγγελίες

Κι ενώ οι «συναυλίες» του ξεκίνησαν με όπερα, τώρα λαμβάνει αιτήματα για τραγούδια από μιούζικαλ. «Κάθε Τρίτη πανικοβάλλομαι για το τι θα τραγουδήσω. Ψάχνω συνεχώς νέα πράγματα. Είμαι τραγουδιστής της όπερας αλλά μπορώ να τραγουδήσω κάθε είδους μουσική».

Όσο για την απήχηση που έχει στο κοινό, δήλωσε: «Μερικοί βγαίνουν έξω για να με ακούσουν, αλλά δεν το υποστηρίζω. Θα προτιμούσα να μένουν μέσα και να ανοίγουν το παράθυρο, αλλά είμαστε τόσοι λίγοι κάτοικοι εδώ, που είμαστε απόλυτα ασφαλείς. Είναι διασκεδαστικό όλο αυτό και το κάνω για τους συγχωριανούς μου».