Οι κακοί τρόποι στο τραπέζι την ώρα του φαγητού, μπορεί να σας οδηγήσουν μέχρι και σε… διαζύγιο.

Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, όπου μια γυναίκα χώρισε τον άντρα της μετά από μια εβδομάδα γάμου για λόγους «savoir vivre»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Kuwait Times, μια γυναίκα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου όταν ανακάλυψε ότι ο άντρας της… προτιμούσε να τρώει τον αρακά του όχι με πιρούνι, αλλά χρησιμοποιώντας αντί αυτού, μια φέτα ψωμί!

Η ίδια φέρεται να δήλωσε συγκλονισμένη από το «σοκαριστικό αυτό θέαμα» και πως δε μπορούσε να ζει άλλο με έναν άντρα, που δεν τηρούσε τους… κανόνες «καλής συμπεριφοράς».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στη χώρα κατατίθενται κατά μέσο όρο 18 αιτήσεις διαζυγίου την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε ο δικηγόρος Hawra al-Habib.

Στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες, ο ισλαμικός νόμος επιτρέπει στους άντρες να χωρίζουν τις συζύγους τους, χωρίς καμία αιτία, λέγοντάς τους απλά τρεις φορές «σε χωρίζω», σημειώνει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Αν ένας άντρας χωρίσει δύο φορές από μια γυναίκα, μπορεί να «ακυρώσει το διαζύγιο» μέσα σε 90 μέρες, όμως αν αυτό συμβεί τρίτη φορά… αυτή είναι και η οριστική και δε μπορεί να την ξαναπαντρευτεί. Εκτός κι αν εκείνη έχει εν τω μεταξύ παντρευτεί και χωρίσει από κάποιον άλλον άντρα.

Αν μια γυναίκα επιθυμεί να πάρει διαζύγιο, για λόγους κακοποίησης ή έλλειψης επικοινωνίας, πρέπει να κινηθεί δικαστικά.