Η Γαλλία είπε σήμερα ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις προς το παρόν οποιασδήποτε σύνδεσης μεταξύ του νέου κορονοϊού και των εργασιών του ερευνητικού κέντρου P4 στην κινεζική πόλη Ουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία.

«Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στον αμερικανικό Τύπο, βάσει των οποίων εξακριβώνεται η σύνδεση μεταξύ της προέλευσης της Covid-19 και των εργασιών του εργαστηρίου P4 στην Ουχάν της Κίνας», επισημαίνει αξιωματούχος του γραφείου του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Την ίδια ώρα περίπου 940 ναύτες από το σύνολο των 2.300 ναυτών του προσωπικού του ναυτικού σχηματισμού του αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Την ανακοίνωση έκανε η γαλλική Γερουσία επικαλούμενη στρατιωτική ιατρική πηγή. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν 500 ναύτες από το προσωπικό του αεροπλανοφόρου έχουν εκδηλώσει συμπτώματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό.

Από την πλευρά του, το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό υπεραμύνεται του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε την εξάπλωση του κορονοϊού, στο αεροπλανοφόρο.