Το όνομα της έγινε γνωστό όταν ήταν έφηβη, μόλις 14 χρόνων, το 2002. Τότε άγνωστος είχε μπει στο σπίτι της, την απήγαγε και την μετέφερε σε κατασκήνωση στο δάσος όπου την κρατούσε αιχμάλωτη επί εννέα μήνες και την βίαζε.

Η Ελίζαμπεθ Σμαρτ, η οποία σήμερα είναι 32 χρόνων, μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και εξομολογήθηκε της δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω καραντίνας.

«Η πρακτική της κοινωνικής αποστασιοποίησης και η διαμονή στο σπίτι κάθε μέρα, όλη μέρα, δεν είναι εύκολη!» έγραψε χαρακτηριστικά. «Και νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να πω ότι κάθε μέλος της οικογένειάς μου μπορεί να βεβαιώσει ότι δεν είμαι ακριβώς μια “ηλιαχτίδα” όλη την ώρα κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, αλλά είναι σημαντικό να μειώσουμε την καμπύλη όσο μπορούμε και να προστατέψουμε αυτούς που είναι ευάλωτοι ανάμεσα μας» έγραψε η Ελίζαμπεθ Σμαρτ στην ανάρτηση της και την συνόδευσε με μια οικογενειακή φωτογραφία.

Η 32χρονη γυναίκα πλέον είναι ακτιβίστρια σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών και ζει με τον άντρα της Μάθιου Γκίλμορ και τα τρία τους παιδιά στο Παρκ Σίτυ, στην Ούτα των ΗΠΑ.

 

View this post on Instagram

 

Practicing social distancing and staying inside at home all day every day is not easy! And I think it would be fair to say that each of my family members can attest that I’m not exactly a ray of sunshine all the time during this pandemic but it is important to flatten the curve as much as we can and protect those who are vulnerable among us. I just wanted to say that whatever happens, and however things change it will be ok. Let’s try to do our best, getting outside even for just a few minutes can work wonders. (I’m not sure if I’ll ever get a photo with everyone looking at the camera and smiling ??‍♀️) #keeptrying #socialdistancing #miracleshappen #hope #pray #momlife #familyphoto

A post shared by Elizabeth Smart (@elizabeth_smart_official) on

Το μήνυμα για τα 17 χρόνια από την απελευθέρωση της

Η Ελίζαμπεθ Σμαρτ διασώθηκε τον Μάρτιο του 2003 όταν ένα ζευγάρι την αναγνώρισε και κάλεσε την αστυνομία. Στις 12 Μαρτίου, η Σμαρτ για να σηματοδοτήσει τα 17 χρόνια από τη διάσωση της, κοινοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την αφίσα που είχε τυπωθεί όταν την είχαν απαγάγει.

«Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω να περάσει η σημερινή μέρα χωρίς να αναγνωρίσω πόσο ευγνώμων είμαι για τις προσευχές και τις θυσίες των ανθρώπων, όχι μόνο ενώ με είχαν απαγάγει, αλλά και για τη θεραπεία και την αποκατάστασή μου.

Πριν από 17 χρόνια σαν σήμερα, γνώρισα ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα που μπορεί κάποιος να γνωρίσει, με τη γρήγορη δράση των απλών ατόμων που τηλεφωνούσαν στην αστυνομία, τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη των απαγωγέων μου και τη διάσωση μου! Σας ευχαριστώ όλους γιατί ποτέ δεν με παρατήσατε!!!» έγραψε στην ανάρτηση της.