Ο Παναμάς μετρά 87 νεκρούς από τον πανδημία του κορονοϊού και 3.400 επιβεβαιωμένα κρούσματα της covid-19. Σε ένα τέτοιο κλίμα ένοπλοι αστυνομικοί, εξοπλισμένοι με μάσκες και γάντια, τραγούδησαν χθες Κυριακή (12/04) σε συνοικία της πρωτεύουσας για να διασκεδάσουν τους κατοίκους που βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Υπό τα βλέμματα των ενθουσιασμένων κατοίκων που βγήκαν στα μπαλκόνια μιας μεγάλης πολυκατοικίας στη συνοικία Σαν Φρανσίσκο, οι αστυνομικοί τραγούδησαν επί 20 λεπτά, ανάμεσά τους το «Amor y control» και «Patria» του Παναμέζου τραγουδιστή Ρουμπέν Μπλάντες αλλά και το «We are the champions» του βρετανικού συγκροτήματος Queen.

Οι κάτοικοι, κάποιοι από τους οποίους κρέμασαν σημαίες του Παναμά, χόρεψαν στα μπαλκόνια τους στον ρυθμό των τραγουδιών.

«Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούμε όλοι, βρίσκονται μέσα στα σπίτια τους, σε έναν περιορισμένο χώρο και προσπαθούμε να τους προσφέρουμε λίγη χαρά, ελπίδα, πίστη. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και σκοτώσουμε τον κορονοϊο και όχι το αντίθετο», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Φελίπε Κρους σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται στοιχεία από το AFP.

Τις Κυριακές οι κάτοικοι του Καναδά απαγορεύεται να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ την υπόλοιπη εβδομάδα η κυκλοφορία είναι πολύ περιορισμένη και καθορίζεται βάσει του φύλου και του αριθμού ταυτότητας των πολιτών.