Δεύτερη νύχτα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πέρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ενώ υπάρχουν αναφορές πως ο πυρετός υποχωρεί.

Την ίδια ώρα, όπως γράφει η εφημερίδα Guardian, υπάρχουν ανησυχίες τόσο για τη σοβαρότητα της κατάστασής του όσο και για το πώς θα λάβει η κυβέρνηση σημαντικές αποφάσεις εν τη απουσία του για τον κορονοϊό.

Όπως έγινε χθες γνωστό, ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, που έχει αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα υπό τις οδηγίες του Τζόνσον, δεν έχει την αρμοδιότητα να λάβει σημαντικές αποφάσεις χωρίς τη συμφωνία του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ράαμπ επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός στην ενημέρωση από την Ντάουνινγκ Στριτ, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «θα τα καταφέρει».

Ο Τζόνσον χρειάστηκε υποστήριξη με οξυγόνο επειδή αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα, αλλά η Ντάουνινγκ Στριτ διευκρίνισε πως δεν χρειάστηκε αναπνευστήρα και δεν είχε πνευμονία.

«Λαμβάνει αγωγή με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς υποστήριξη, δεν έχει χρειαστεί αναπνευστήρα ή υποστήριξη της αναπνοής του. Έχει καλή διάθεση και εξακολουθεί, όπως προβλέπεται, να είναι υπό στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με ειδικό της Εντατικής Θεραπείας, η μέση παραμονή ασθενών με κορονοϊό στην ΜΕΘ είναι τρεις εβδομάδες, αν και σε αυτό περιλαμβάνεται και η σύνδεση με αναπνευστήρα.