Ίσως τελικά να της βγήκε σε καλό αφού η ταινία που πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί η  διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί διαφημίστηκε αρκετά τις τελευταίες ημέρες προτού καν να ολοκληρωθεί. Η ηθοποιός κέρδισε τελικά την άδεια των αρχών της Βοσνίας και έτσι θα γυρίσει κάποιες σκηνές από την ταινία την οποία σκηνοθετεί στη χώρα αυτή. Οι αρχές είδαν σκηνές από την πρόχειρη κόπια της ταινίας και έκριναν ότι δεν προσβάλει την τιμή των γυναικών που έπεσαν θύματα κακοποίησης κατά τον πόλεμο του 1992-95.

Η απαγόρευση είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα μετά από αίτημα της ένωσης «Γυναίκες- θύματα πολέμου» που έκριναν ότι η ιστορία της ταινίας όπως την είχαν πληροφορηθεί, ήταν προσβλητική για αυτές αφού αναφέρεται σε μια Βόσνια που ερωτεύεται τον βιαστή της σέρβο στρατιώτη.

Στην πραγματικότητα η ιστορία της ταινίας απέχει πολύ από τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει και είναι απλώς μια ιστορία αγάπης μεταξύ ενός Σέρβου και μιας Μουσουλμάνας.

Ο βασικός κορμός της ταινίας γυρίζεται στη Βουδαπέστη αλλά κάποιες σκηνές κλειδιά πρέπει να γυριστούν στο Σεράγεβο.

Η ίδια η μεγάλη σταρ σε συνέντευξή της σε αμερικανική εφημερίδα δήλωσε ότι επρόκειτο για μια κακή και λάθος φήμη σχετικά με την ιστορία της ταινίας της και διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία αγάπης που θα την χειριστεί με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να προσβάλλει κανέναν.