Η βασίλισσα Ελισάβετ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η βασιλική οικογένεια θα συνεισφέρει, καθώς η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόκληση του να ξεπεράσει την πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Πολλοί από εμάς θα χρειαστεί να βρούμε νέους τρόπους στο να διατηρήσουμε επαφές ο ένας με τον άλλο και να διασφαλίσουμε ότι οι αγαπημένοι μας είναι ασφαλείς. Είμαι βέβαιη ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση» επισήμανε η 93χρονη Ελισάβετ σε ένα μήνυμα που απηύθυνε προς τον βρετανικό λαό.

«Να είστε βέβαιοι ότι η οικογένειά μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε» υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Χθες, η βασίλισσα ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα ετήσια γκάρντεν πάρτι της και σειρά εκδηλώσεων και ότι θα μεταβεί σήμερα στο κάστρο του Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, μαζί με τον 98χρονο σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο για το Πάσχα. Τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ ανέφεραν ότι οι αλλαγές αυτές αποτελούν μια «λογική προφύλαξη».

«Καθώς ο Φίλιππος κι εγώ φθάσαμε στο Ουίνδσορ σήμερα, γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι και οικογένειες σε ολόκληρη τη Βρετανία και στον κόσμο έχουν εισέλθει σε μια περίοδο μεγάλης ανησυχίας και αβεβαιότητας» συνεχίζει το μήνυμα της Ελισάβετ.

«Σε όλους μας έχει συσταθεί να αλλάξουμε τις κανονικές ρουτίνες μας και το συνηθισμένο μοτίβο της ζωής μας για το καλό των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε και ιδίως προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους».

«Σε εποχές, όπως αυτή, θέλω να υπενθυμίσω ότι η ιστορία του έθνους μας έχει σφυρηλατηθεί από ανθρώπους και κοινότητες που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εργαστούν ως ένας, επικεντρώνοντας τις κοινές μας προσπάθειες στον κοινό στόχο» τονίζεται στο μήνυμα.

«Είμαστε υπερβολικά ευγνώμονες για τις γνώσεις και την αφοσίωση των επιστημόνων μας, του ιατρικού προσωπικού και των μελών των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Όμως, τώρα, περισσότερο από ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν μας, έχουμε όλοι ένα ουσιαστικά σημαντικό μερίδιο να αναλάβουμε ως πολίτες, σήμερα και τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες».