Με τον νέο κορονοϊό διαγνώστηκε ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο με τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς συνόδευσε τον πρόεδρο της Βραζιλίας, στις ΗΠΑ.

Πάντως, ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε σήμερα (12/03) ότι τίποτα δεν δικαιολογεί «σε αυτήν τη φάση» να υποβληθεί σε εξετάσεις για τον νέο ιό ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος (Μάικ Πενς) δεν είχαν πρακτικά καμία αλληλεπίδραση με τον σύμβουλο που βγήκε θετικός και δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε εξετάσεις (σε κορονοϊό) σε αυτήν τη φάση», είπε η Στέφανι Γκρίσαμ, η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Φάμπιο Βαϊνγκάρντεν, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Μπολσονάρου, ήταν παρών κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών  στο Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα. Ο ίδιος ανάρτησε μία φωτογραφία, στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου διακρίνεται να στέκεται αριστερά του Αμερικανού προέδρου.

Αντίθετα, σε εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό και αναμένει τα αποτελέσματα υποβλήθηκε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ωστόσο δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας, έγραψε ο γιος του, Εντουάρντο, στον λογαριασμό του στο Twitter.