Με επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο SAHETΙ του Γιοχάνεσμπουργκ, συνέχισε την περιοδεία του στη Νότιο Αφρική, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκε ο ιδρυτής του σχολείου Γεώργιος Μπίζος, δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα και εμβληματική φυσιογνωμία στη Νότιο Αφρική, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές, ενώ προς τιμή του οργανώθηκε και μια μικρή γιορτή, με ελληνικούς χορούς και τραγούδια.

Ο κ. Μπίζος ευχαρίστησε στο πρόσωπο του κ. Γεροντόπουλου την ελληνική Πολιτεία για τη διαχρονική συμπαράσταση της στην προσπάθεια του SAHETI να διατηρήσει την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, με τη διάθεση αποσπασμένων εκπαιδευτικών από την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός, αφού ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και τους μελλοντικούς στόχους , ευχαρίστησε τον κ. Μπίζο, τα μέλη του ΔΣ και όλους τους εκπαιδευτικούς για την δουλειά που κάνουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχολείο SAHETΙ συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυση του.

Στη συνέχεια ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα του Γιοχάνεσμπουργκ και τον καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνταντίνου και Ελένης, όπου άκουσε από τα μέλη του ΔΣ τα προβλήματα των ομογενών στην περιοχή και τις δραστηριότητες τους.

Τέλος, ξεναγήθηκε και στο Μουσείο Lilliesleaf εναντίον του Απαρχάιντ και επισκέφθηκε τους χώρους όπου ο Νέλσον Μαντέλα και οι συναγωνιστές του οργάνωναν τον αγώνα τους.