Παγώνει τόσο η πληρωμή τραπεζικών δανείων, όσο και των φόρων, βάσει νέου πακέτου μέτρων που θα εγκριθεί αύριο, όπως ανακοίνωσε από ραδιοφωνική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai η Ιταλίδα υφυπουργός οικονομικών Λάουρα Καστέλι.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί με τον κορονοϊό, θα σταματήσει προσωρινά και η καταβολή της αυτοασφάλισης από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Θα εγκρίνουμε πολλά και ουσιαστικά μέτρα», τόνισε η Καστέλι εξηγώντας ότι θα στηριχθούν με ταμείο ανεργίας όλες οι επιχειρήσεις που αναγκάζονται να διακόψουν την παραγωγή τους.

Σε ό,τι αφορά τη βοήθεια των ασθενών, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους καθολικούς ιερείς να δίνουν την κοινωνία κατ΄οίκον σε όσους ασθενείς βρίσκονται σε απομόνωση.

«Ζητούμε από τον Θεό οι ιερείς μας να βρουν την δύναμη να φέρουν τον λόγο του Θεού και την κοινωνία στους ασθενείς στηρίζοντας το έργο των εθελοντών, των γιατρών και των νοσοκόμων», τόνισε ο ποντίφικας.

Στις καθολικές εκκλησίες της Ιταλίας οι λειτουργίες σταμάτησαν μέχρι τις 3 Απριλίου και δεν θα τελούνται ούτε θρησκευτικοί γάμοι και κηδείες.

Πρώτος νεκρός στον Λίβανο

Στο μεταξύ, ο Λίβανος κατέγραψε σήμερα τον πρώτο νεκρό από τον νέο κορονοϊό, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, προσθέτοντας ότι ο ασθενής βρισκόταν σε καραντίνα μετά την επιστροφή του από την Αίγυπτο.

Η κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο στο έδαφος του Λιβάνου προσώπων από τις πληγείσες περιοχές, με εξαίρεση τους πολίτες της χώρας, έχει ανακοινώσει το κλείσιμο των σχολείων και έχει προειδοποιήσει κατά των δημόσιων συγκεντρώσεων, καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της covid-19 έφτασε αυτή την εβδομάδα τα 41.

Τσεχία: Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων και οι εκδηλώσεις με πάνω από 100 ανθρώπους

Η Δημοκρατία της Τσεχίας θα αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων-πλήν των πανεπιστημίων-από αύριο Τετάρτη και θα απαγορεύσει την διοργάνωση εκδηλώσεων με περισσότερους από 100 ανθρώπους καθώς η κυβέρνηση εντείνει τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

Η χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 40 κρούσματα του κοροναϊού.