Οι ψηφοφόροι κατά τη λεγόμενη Σούπερ Τρίτη στον προκριματικό κύκλο των Δημοκρατικών ανέδειξαν την προσφορά των υπηρεσιών υγείας ως το πρώτο κορυφαίο πολιτικό ζήτημα, καθώς ποσοστό μεγαλύτερο του 50% υποστηρίζει το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλους (Medicare for All plan) το οποίο προωθεί ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμμαρος, Μπέρνι Σάντερς σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Edison Research), όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ψηφοφόροι στις πέντε από τις μεγαλύτερες αμερικανικές πολιτείες στις οποίες πραγματοποιήθηκαν χθες προκριματικοί κύκλοι, δήλωσαν επίσης, ότι το ξέσπασμα του κορονοϊού ήταν μία διάσταση στην απόφαση που έλαβαν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ενώ η υγειονομική κρίση από την εξάπλωση του ιού με περισσότερους από 3.000 νεκρούς, αλλά και 90.000 ασθενείς παγκοσμίως, κλιμακώνεται.

Εν τω μεταξύ ο Τζο Μπάιντεν είναι ο μεγάλος νικητής της «Σούπερ Τρίτης», στις ψηφοφορίες σε 14 πολιτείες για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς κέρδισε τουλάχιστον τις οκτώ. Η ένατη φαίνεται να είναι το Τέξας, όπου η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε μάχη για γερά νεύρα. Ωστόσο ο βασικός αντίπαλός του, Μπέρνι Σάντερς, φαίνεται να κερδίζει το μεγαλύτερο «τρόπαιο» της ημέρας, την Καλιφόρνια, και άλλες τρεις πολιτείες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο Μπάιντεν κερδίζει 247 αντιπροσώπους στο συνέδριο των Δημοκρατικών όπου θα αναδειχθεί ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σάντερς να κερδίζει 179 αντιπροσώπους, η Ελίζαμπεθ Γουόρεν εννέα, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ οκτώ και η Τάλσι Γκάμπαρντ έναν.