Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εγωκεντρισμό»

«Άρχισε να υπερισχύει η τάση να θέλουν να επικρατήσουν παντού»


ΚΟΣΜΟΣ
1:36
26/02/2020
Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εγωκεντρισμό»
3
loading

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό, που πραγματοποιείται στη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για «εγωκεντρισμό», τον οποίο επιδεικνύουν στην εξωτερική τους πολιτική. Επίσης, κάλεσε την Ουάσιγκτον σε έναν «πολυμερή διάλογο», ώστε να μην υπάρξει ανταγωνισμός των εξοπλισμών στο Διάστημα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στο θέμα του ανταγωνισμού τον εξοπλισμών στο Διάστημα, είπε «ότι τα σχέδια των ΗΠΑ, της Γαλλίας και γενικά της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να αναπτύξουν όπλα στο Διάστημα αποκτούν όλο και πιο ρεαλιστικό περίγραμμα», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση «ότι δεν είναι αργά για να υιοθετηθούν κοινά αποδεκτά μέτρα, που θα είναι σε θέση να αποτρέψουν μια στρατιωτική αντιπαράθεση στο Διάστημα».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επισήμανε ότι το σινορωσικό σχέδιο συμφωνίας για την αποτροπή εγκατάστασης όπλων στο Διάστημα και της χρήσης ισχύος, ή απειλής χρήσης ισχύος εναντίον διαστημικών μονάδων, είναι αυτή τη στιγμή η πιο εποικοδομητική πρωτοβουλία που αποσκοπεί να αποτρέψει τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών στο Διάστημα.

Με αφορμή την αποχώρηση των ΗΠΑ από διεθνείς συμφωνίες που αφορούν το αφοπλισμό, όπως έκαναν το 2018 αποχωρώντας από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και το 2019 από τη συμφωνία INF για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς, ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα στην αμερικανική πολιτική «άρχισε να υπερισχύει η τάση να θέλουν να επικρατήσουν παντού και να επιβάλουν στη διεθνή κοινότητα τους δικούς τους κανόνες, εις βάρος των συμφερόντων άλλων κρατών και του διεθνούς δικαίου».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι πριν από 75 χρόνια, με τους βομβαρδισμούς των ιαπωνικών πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι, οι ΗΠΑ « έγιναν το μοναδικό κράτος που χρησιμοποίησε αυτό το τρομακτικό όπλο, κάνοντας την αρχή στην κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών, οι συνέπειες της οποίας είναι αισθητές μέχρι σήμερα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Unexpected Opponent

  Oι B o μ β α ρ δ ι σ μ ο ι των Iαπωνικων πόλεων από τους Aμερικανους g a n g s t e r s ήταν \" A v θ ρ ω π ι σ τ ι κ ο ι \".

  1. avatar Ανθρωπιστικοί βομβαρδισμοί

   Στις βάσεις του DAESH , AL NUSRA και κατοχικού Τουρκικού Στρατού προστασίας τους.

  2. avatar Unexpected Opponent

   \" A v θ ρ ω π ι σ τ ι κ ο ι \" ήταν επίσης οι B o μ β α ρ δ ι σ μ ο ι των \" συμμάχων \" στη Δρέσδη και των Iαπωνων στη περιοχή Pearl Harbour .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει