Eκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν κοντά στο αρχηγείο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ( ΚΚΚ) στην πόλη Ταιχουάν πρωτεύουσα της επαρχίας Σανχί στα βόρεια της χώρας.

«Υπήρξαν πολλές διαδοχικές εκρήξεις που προκλήθηκαν από εκρηκτικά κοντά στα γραφεία του κόμματος», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Από τις εκρήξεις τραυματίστηκε ένα άτομο και προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, ανέφερε επίσης η αστυνομία. «Οι εκρήξεις μπορεί να οφείλονται σε αυτοσχέδιες βόμβες καθότι βρέθηκαν θραύσματα από χαλύβδινα ρουλεμάν», ανέφερε από την πλευρά του το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Πιθανολογείται ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμού περιείχαν χαλύβδινα αντικείμενα ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των πιθανών θυμάτων .

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο κοινωνικό δίκτυο Weibo, που είναι παρόμοιο του Twitter στην Κίνα, έδειξαν τις πόρτες ενός οχήματος γεμάτες από μικρές τρύπες και τρυπημένα τα λάστιχά του.

Σε άλλες εικόνες, είναι ορατά σπασμένα παρμπρίζ αυτοκινήτων και θραύσματα γυαλιού στο πάτωμα. Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε κοινωνικά δίκτυα έδειξαν μια στήλη καπνού, αρκετά πυροσβεστικά οχήματα, μπλοκαρισμένους δρόμους, και πλήθος συγκεντρωμένο στη μία πλευρά του δρόμου. Περίπου 20 οχήματα σταθμευμένα σε απόσταση εκατό μέτρων από τον τόπο των εκρήξεων υπέστησαν ζημιές, μετέδωσε με τη σειρά της η κρατική τηλεόραση CCTV.

Το περιστατικό ήρθε σχεδόν μια εβδομάδα μετά από την έκρηξη ενός οχήματος 4×4 στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο, όπου σκοτώθηκαν συνολικά πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι σαράντα. Οι κινεζικές αρχές έχουν πει ότι αυτή η επίθεση υποστηρίχθηκε από το Ισλαμικό Κίνημα του ανατολικού Τουρκεστάν, μια αυτονομιστική ομάδα στα βορειο – ανατολικά, η οποία χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τον ΟΗΕ .

Οι νέες επιθέσεις σημειώθηκαν λίγο πριν το άνοιγμα αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πεκίνο της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία θα πρέπει να συζητήσει σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.