Βίντεο με το κομβόι τεθωρακισμένων οχημάτων του τουρκικού στρατού που φέρεται να εισέρχεται το πρωί της Δευτέρας στην πόλη της Συρίας Ιντλίμπ, κυκλοφόρησε σε Μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το milligazete.com.tr, τα 50 οχήματα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μπήκε στην πόλη, που είναι το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών, για να «δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη για τους πολίτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι στρατιώτες συνοδεύονται από Σύρους αντάρτες που μάχονται ενάντια στα στρατεύματα των Μπασάρ αλ Άσαντ και των συμμάχων τους ρωσικών δυνάμεων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει την επιχείρηση λέγοντας ότι «ένα βράδυ θα έρθουμε ξαφνικά» στην Ιντλίμπ, ατάκα που χρησιμοποιεί για όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις στη Συρία και έλκει την «καταγωγή» της από την εισβολή στην Κύπρο, όπου τα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδι με το συγκεκριμένο ρεφραίν.

Οι εικόνες που προέρχονται από τα τουρκικά ΜΜΕ δείχνουν, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται, την πόλη Ιντλίμπ.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δώσει διορία στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Ιντλίμπ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, διαφορετικά θα αναλάμβανε στρατιωτική δράση.

Επίσημη ανακοίνωση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ακόμη δεν έχει εκδοθεί.