Το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα το πρωί μετά την εξάντληση των αποθεμάτων του σε καύσιμα, ανακοίνωσε η Αρχή Ενέργειας του παλαιστινιακού αυτού εδάφους, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

«Σταματήσαμε πλήρως τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα νωρίς το πρωί γιατί δεν είχαμε ούτε ένα λίτρο καυσίμου. Λιγότερο από το 50% των αναγκών της Λωρίδας της Γάζας καλύπτεται σήμερα από ηλεκτρική ενέργεια από το Ισραήλ», δήλωσε ο Φάτχι ελ-Σέιχ Χαλίλ, αντιπρόεδρος της Αρχής Ενέργειας.

«Δεν μπορούμε πλέον να λαμβάνουμε αιγυπτιακά καύσιμα εξαιτίας της καταστροφής σηράγγων από την Αίγυπτο. Προσπαθήσαμε να λάβουμε καύσιμα από το Ισραήλ μέσω της Παλαιστινιακής Αρχής αλλά αυτή επέβαλε απαγορευτικούς φόρους. Το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό έως ότου επαναληφθούν οι παραδόσεις καυσίμων είτε από την Αίγυπτο μέσω των σηράγγων ή του σημείου διέλευσης της Ράφας, είτε από το Ισραήλ αν η Παλαιστινιακή Αρχή δεν επιβάλει βαριά φορολόγηση», εξήγησε.

Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας προμηθεύει σχεδόν το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας του παλαιστινιακού εδάφους.

(Φωτογραφία αρχείου)