Ένα 12χρονο αγόρι που είχε βρεθεί νεκρό στις αρχές του μήνα στη Μοντάνα των ΗΠΑ φαίνεται πως ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους παππούδες του και τον 14χρονο θείο του.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο 47χρονος James Sasser Jr. και η 48χρονη Patricia Batts εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για τον θάνατο του άτυχου James Alex Hurley στις 3 Φεβρουαρίου.

Το αγόρι ζούσε με τους παππούδες του, δύο θείους και μία θεία, στο West Yellowstone τα τελευταία περίπου δύο χρόνια.

Μετά τον θάνατό του, η Αστυνομία βρήκε στοιχεία- μεταξύ αυτών και βίντεο- που έδειχναν πως οι παππούδες του Hurley και ο 14χρονος θείος του τον κακοποιούσαν τακτικά, τον χτυπούσαν με ένα ξύλινο κουπί και τον άφηναν χωρίς φαγητό.

Η Batts και ο 14χρονος είπαν πως ο Hurley και ο θείος του είχαν έναν «άγριο καβγά» στις 27 Ιανουαρίου. Ο θείος μάλιστα είπε πως βρήκε τον Hurley να στέκεται πάνω από τον Batts με ένα μαχαίρι στο χέρι.

Ο 14χρονος παραδέχθηκε επίσης πως είχε κλωτσήσει το αγόρι πολλές φορές στο κεφάλι 24 με 36 ώρες πριν τον θάνατό του. Ο θείος έχει ύψος 1,80 και βάρος σχεδόν 140 κιλά, ενώ ο 12χρονος είχε ύψος 1,60 και βάρος 45 κιλά.

On Wednesday, February 12, 2020, the Gallatin County Sheriff's Office arrested James Sasser Jr., Patricia Batts, and a…

Posted by Gallatin County Sheriff's Office on Wednesday, February 12, 2020

Σύμφωνα με την Batts, ο Hurley κοιμόταν στο πάτωμα του σαλονιού και τον είχε ακούσει να βογκάει και να παραμιλάει τη νύχτα πριν τον θάνατό του.

Το επόμενο πρωί, η γυναίκα βρήκε τον 12χρονο νεκρό αλλά κανείς δεν ζήτησε ιατρική βοήθεια. Σύμφωνα με τις εξετάσεις που του έγιναν, είχε μώλωπες σε όλο του το σώμα και πέθανε από τραύμα στο κεφάλι.

Ο 14χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και η εγγύησή του ορίστηκε στο μισό εκατομμύριο δολάρια.

Οι παππούδες κατηγορούνται για κακούργημα, με εγγύηση 750.000 δολάρια για την Batts και 500.000 δολάρια για τον Sasser.

Ακόμα ένας άνδρας, ο 18χρονος Gage Roush, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμός κακουργήματος αναφορικά με τον θάνατο του 12χρονου.

Εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου την Παρασκευή και η εγγύησή του ορίστηκε στα 50.000 δολάρια.