Ο γιατρός Κόνραντ Μάρεϊ, ο οποίος καταδικάσθηκε το 2011 στο Λος Άντζελες σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος λόγω καλης διαγωγής, αφού πέρασε δύο χρόνια στη φυλακή, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο Κόνραντ Μάρεϊ, 60 ετών, αφέθηκε ελεύθερος στις 00:01» (τοπική ώρα, 09:01 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε ο Στιβ Ουίτμορ, εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες. Σύμφωνα με πολλούς φωτογράφους, ο γιατρός εγκατέλειψε την κεντρική ανδρική φυλακή του Λος Άντζελες μέσα σ’ ένα όχημα του σερίφη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κόνραντ Μάρεϊ, ένας καρδιολόγος που είχε την πελατεία του κυρίως στο Λας Βέγκας, καταδικάσθηκε το Νοέμβριο του 2011 σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, έπειτα από μια δίκη-ποταμό και με μεγάλη προβολή. Οι ένορκοι τον είχαν κρίνει ένοχο ότι παρέσχεσε και χορήγησε στον Μάικλ Τζάκσον ισχυρές δόσεις προποφόλ, ενός ισχυρού νοσοκομειακού αναισθητικού που ο τραγουδιστής χρησιμοποιούσε στο σπίτι του ως υπνωτικό. Ο τραγουδιστής πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009 στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 50 ετών.

Η απελευθέρωση του δρος Μάρεϊ αναμενόταν και το γραφείο του σερίφη είχε μάλιστα ανακοινώσει την ημερομηνία της πριν από μερικές εβδομάδες, προκαλώντας κάποια δυσαρέσκεια στην οικογένεια Τζάκσον. Μια ομάδα θαυμαστών του τραγουδιστή είχε συγκεντρωθεί μπροστά από τη φυλακή, αλλά δεν μπόρεσαν να δουν το γιατρό, ο οποίος έφυγε από μια πίσω πόρτα.

Η απελευθέρωσή του έπειτα από δύο χρόνια φυλάκισης είναι σύμφωνη με τις ισχύουσες διαδικασίες στην Καλιφόρνια. Ο συνωστισμός στις φυλακές της είναι τέτοιος ώστε σε περίπτωση καλής διαγωγής, οι κατάδικοι εκτίουν εν γένει το ήμισι της ποινής τους.
«Ο πελάτης μου εξέτισε την ποινή του στο μέγιστο», δήλωσε η δικηγόρος του Μάρεϊ, η Βάλερι Ουάς, μπροστά από τη φυλακή. «Είναι ένας άνθρωπος που δεν είχε κανένα δικαστικό προηγούμενο. Ήταν επί 20 χρόνια ένας υποδειγματικός γιατρός».