Συριακός στρατός: Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις κατά των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων

Κατηγορούν την Άγκυρα για κλιμάκωση της έντασης


ΚΟΣΜΟΣ
20:18
11/02/2020
Συριακός στρατός: Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις κατά των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων
6
loading

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να απαντά σε επιθέσεις των «τουρκικών κατοχικών δυνάμεων» που προσπαθούν, όπως ανέφερε, να σταματήσουν την προώθηση των συριακών δυνάμεων προς το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Άγκυρα για κλιμάκωση της βίας στη συριακή επικράτεια με την αποστολή επιπλέον ενισχύσεων στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπιού, καθώς συρο-ρωσικές δυνάμεις αποσπούν εδάφη από τους αντάρτες.

Νωρίτερα σήμερα ο συριακός στρατός επιτέθηκε εκ νέου εναντίον θέσεων παρατήρησης της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ, προκαλώντας τα αντίποινα των τουρκικών δυνάμεων.

Από τις επιθέσεις του συριακού στρατού έχουν σκοτωθεί 13 Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας τα αντίποινα της Άγκυρας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Τοξοτης

  Σήμερα θυμόμαστε τον Χόρτον κυρίως για την αφήγησή του με τίτλο «Η κατάρα της Ασίας», που εκδόθηκε το 1926 και αναφέρει, μεταξύ ποικίλων άλλων θεμάτων, και τη μεγάλη φωτιά της Σμύρνης η οποία κατέστρεψε τη Σμύρνη, φωτιά που άρχισε στις 13 Σεπτεμβρίου 1922.[7]

  Σύμφωνα με τον James L. Marketos, ο Χόρτον ήθελε με το βιβλίο του να επισημάνει τέσσερα βασικά σημεία.[8]

  Πρώτα, ήθελε να δείξει με παραδείγματα ότι οι καταστροφές που έγιναν στη Σμύρνη ήταν απλά «η τελευταία πράξη σ' ένα συνεπές πρόγραμμα εξόντωσης του Χριστιανισμού σε όλη την επικράτεια της παλιάς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας».

  Δεύτερον, ήθελε να αποδείξει ότι η φωτιά της Σμύρνης ξεκίνησε από στρατεύματα του τακτικού Τουρκικού Στρατού, με, όπως το θέτει ο ίδιος, «σταθερή πρόθεση, σύστημα, και προσοχή σε μικρές λεπτομέρειες».

  Τρίτον, ήθελε να τονίσει ότι οι Σύμμαχοι του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου τοποθέτησαν με αναίσχυντο τρόπο τα ιδιοτελή πολιτικά και οικονομικά συμφέροντά τους υπεράνω της δυσάρεστης θέσης των πολιορκημένων χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, επιτρέποντας έτσι να εκτυλιχθεί η Καταστροφή της Σμύρνης χωρίς καμμιά αποτελεσματική αντίσταση, και, όπως είπε, «χωρίς ούτε καν μια λέξη διαμαρτυρίας από καμμιά πολιτισμένη κυβέρνηση».

  Και τέταρτο, ήθελε να εξηγήσει ότι οι ευλαβείς Δυτικοί Χριστιανοί αυταπατώνταν, αν σκέπτονταν ότι έκαναν ιεραποστολική πρόοδο στον μουσουλμανικό κόσμο.

 2. avatar spyrospeiratis

  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Η ΡΩΣΙΑ -ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ
  ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΤΕΜΑΧΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ 2 ΕΩΣ 8 ΤΕΜΑΧΙΑ. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΕΡΕΤΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 3. avatar SSNP

  Ο ταλαιπωρημένος Συριακος Λαός και ο Στρατος απο τον δεκαετή εμφύλιο δεν φοβούνται τις απειλές του Τουρκικού κατοχικού στρατού στα εδάφη της και συνεχίζουν ηρωικά εναντίον του. Εμείς θα κάνουμε το ίδιο καθώς έρχετε η σειρά μας η θα χαρίσουμε οτι με αίμα απελευθέρωσαν οι πρόγονοι μας.

 4. avatar Τότης

  Το Συριακό κράτος δηλώνει και κάνει το αυτονόητο εντός της Συριακής επικράτειας . Δηλαδή άμυνα ενάντια στον εισβολέα. Αυτό βέβαια χαλάει τα σχέδια της Τουρκίας για εγκαθίδρυση προτεκτοράτου εντός του Συριακού εδάφους και έτσι προσπαθεί να ενισχύσει τους τζιχαντιστές με οπλισμό και με άρματα Λέοπαρντ (Γερμανικά) . Επιπλέον δηλώνει η Τουρκία, με περισσή αυθάδεια, ότι θα τιμωρήσει την Συρία για την συμπεριφορά της.
  Κατά τα άλλα η κραταιά Γερμανία καλεί την Τουρκία, τον ταραξία της περιοχής, ως ισότιμο συνομιλητή στην διάσκεψη του Βερολίνου. Τόση υποκρισία πγιά .

  1. avatar Unexpected Opponent

   Bιβλιο με τίτλο Al kaida , το π α γ κ ο σ μ ι ο δίκτυο του T ρ ο μ ο υ , των εκδόσεων Σύγχρονοι Ορίζοντες . To περιεχόμενο του είναι ε ν τ υ π ω σ ι α κ ο με διαχρονική A ξ ι α .

 5. avatar Unexpected Opponent

  Bιβλιο με τίτλο η κ α τ α ρ α της Ασίας , των εκδόσεων Eστια .To έγραψε ο George Xorton , γενικός πρόξενος των HΠA στη Σμύρνη εν ετει 1922 .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει