Το βρετανικό κανάλι Channel 4 και το εργαστήριο Sooam Biotech της Νότιας Κορέας διεξάγουν ένα διαγωνισμό, ο νικητής του οποίου θα κερδίσει… την κλωνοποίηση του σκύλου του!

Μάλιστα, θα ταξιδέψει και ο ίδιος στη Νότια Κορέα, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία, η οποία φυσικά θα καταγραφεί στις τηλεοπτικές κάμερες και θα μεταδοθεί στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ.

Η ομάδα των επιστημόνων από το εργαστήριο Sooam Biotech ισχυρίζεται ότι μπορεί να κλωνοποιήσει το αγαπημένο σας κατοικίδιο μέσα σε δύο μήνες, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο επικεφαλής του εργαστηρίου, Dr Woo Suk Hwang, ανακάλυψε την τεχνική που χρησιμοποιεί το 2005, ενώ η εταιρεία του είναι η μοναδική στον κόσμο που προσφέρει την κλωνοποίηση σκύλων για εμπορικούς σκοπούς.

Ο ίδιος έχει κλωνοποιήσει επιτυχώς τουλάχιστον 400 σκυλιά, τα οποία θεωρούνται τα πιο δύσκολα ζώα για κλωνοποίηση.

Η Sooam Biotech έχει κλωνοποιήσει ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας, καθώς και σκύλους-διασώστες για την κυβέρνηση της χώρας, καθώς επίσης και άλλα από το Ηνωμένο Βασίλειο, η αξία των οποίων είναι πολύ μεγάλη.

Η κλωνοποίηση ζώων όμως έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, από το 1996 που γεννήθηκε η Ντόλι στη Σκωτία, το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του «Dog, Inc.», John Woestendiek, η πρακτική αυτή θεωρείται συνηθισμένη στη Νότια Κορέα, κι αυτό γιατί εκεί ισχύουν πιο χαλαροί κανόνες σε σχέση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά τους σκύλους.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πολλές φορές τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται ως δότες ωαρίων ή ως παρένθετες μαμάδες, στη συνέχεια σκοτώνονται και τρώγονται.

Η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από μία ημέρα, αλλά κοστίζει ακριβά, περίπου 100.000 δολάρια για ένα σκυλί.

Ο Dr Hwang, που είναι επικεφαλής της ομάδας που «τρέχει» το διαγωνισμό «UK Dog Cloning Competition» ανέφερε: «Μπορούμε να κλωνοποιήσουμε οποιαδήποτε ράτσα σκυλιού».

Αιτήσεις για το διαγωνισμό μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.