Στην άκρη του διαστήματος φιλοδοξεί να στείλει τους ταξιδιώτης εταιρεία από την Αριζόνα, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν την ίδια εντυπωσιακή θέα που είχε και ο Felix Baumgartner όταν έκανε πέρσι ελεύθερη πτώση- έναντι εισιτηρίου μόλις 75.000 δολαρίων.

Η εταιρεία World View με έδρα την Αριζόνα αποκάλυψε το σχέδιό της για βόλτα με «αερόστατο» στη στρατόσφαιρα διάρκειας άνω των δύο ωρών και με θέα τη Γη από απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων.

Η εταιρεία φιλοδοξεί να αρχίσει τις δοκιμαστικές πτήσεις φέτος και τις πωλήσεις των εισιτηρίων μέσα στους προσεχείς μήνες, όπως δηλώνει στη Daily Mail η πρόεδρος Jane Poynter. Οι εμπορικές πτήσεις προγραμματίζονται για το 2016.

Η πτήση θα μοιάζει περισσότερο με την εμπειρία του Felix Baumgartner, του Αυστριακού πουν έκανε πέρσι ελεύθερη πτώση από ύψος σχεδόν 39 χιλιομέτρων σπάζοντας το φράγμα του ήχου κατά την πορεία του στη Γη.

«Υποσχόμαστε πως δεν θα ανοίγουμε καμία πόρτα και δεν θα χρειάζεται να πηδήξετε πίσω στη Γη», αστειεύτηκε η Poynter.

Η πτήση θα διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να φτάσει το «αερόστατο» στο επιθυμητό ύψος και άλλες δύο ώρες περιήγησης. Η επιστροφή θα διαρκεί 40 λεπτά, σύμφωνα με την Poynter.

Η κάψουλα θα χωρά οκτώ επιβάτες οι οποίοι θα μπορούν να κινούνται και να απολαμβάνουν και το ποτό τους.

Δείτε τις εικόνες και το βίντεο