Η οικογένεια μιας βετεράνου του πολέμου στο Ιράκ που ήταν μεγάλη θαυμάστρια του κινούμενου σχεδίου «Μπομπ Σφουγγαράκης», κατασκεύασε μια επιτύμβια στήλη που απεικονίζει το διάσημο σφουγγάρι με στρατιωτική στολή για τον τάφο της Kimberly Walker, στο ιστορικό νεκροταφείο Spring Grove στο Τσιντσινάτι.

Οι αρχές που είχαν επιτρέψει την ανέγερση της ύψους δυο μέτρων πρωτότυπης αυτής επιτύμβιας στήλης, ακύρωσαν την αρχική τους απόφαση και έδωσαν εντολή για απομάκρυνσής της, γιατί «δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά και την παράδοση του χώρου», όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του νεκροταφείου Gary Freytag.

Επίσης απομακρύνθηκε από τον οικογενειακό τάφο, μια παρόμοια μαρμάρινη στήλη που φτιάχτηκε για την δίδυμη αδερφή της Kimberly την Kara, που ζει και εργάζεται σαν ειδική προγραμματίστρια πληροφορικής για το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό στη Νάπολη.

Οι υπεύθυνοι του κοιμητηρίου δήλωσαν πως θα πληρώσουν περίπου 30.000 ευρώ στην οικογένεια σαν αποζημίωση αλλά και για τα έξοδα της κατασκευής νέων επιτύμβιων στηλών.

Η Walker είχε υπηρετήσει δυο φορές στο Ιράκ και είχε βρεθεί νεκρή, απαγχονισμένη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της σε ξενοδοχείο του Colorado Springs την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο αρραβωνιαστικός της, αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, συνελήφθη και κατηγορείται για την δολοφονία της Kimberly.