Έξι νέα κρούσματα του κοροναϊού επιβεβαίωσε σήμερα η Ταϊλάνδη, εκ των οποίων τέσσερις Ταϊλανδοί και δύο Κινέζοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 25, τον υψηλότερο που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής εκτός Κίνας.

Μεταξύ των τεσσάρων Ταϊλανδων είναι ένα ζευγάρι που επισκέφθηκε την Ιαπωνία και δύο οδηγοί που παρέλαβαν Κινέζους ταξιδιώτες.

Δεν είναι σαφές εάν το ζευγάρι κόλλησε τον ιό στην Ιαπωνία ή μετά την επιστροφή του στην Ταϊλάνδη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ένας από τους Ταϊλανδούς οδηγούς, 70 ετών, είχε επίσης φυματίωση και μεταφέρθηκε σε κυβερνητικό νοσοκομείο από ιδιωτική κλινική τη Δευτέρα, σε χειρότερη κατάσταση από τους υπόλοιπους.

Ο άλλος οδηγός εντοπίστηκε από τις αρχές, οι οποίες αναζητούσαν εκείνους που ήρθαν σε επαφή με Κινέζο τουρίστα, ασθενή του κοροναϊού.

Η Ταϊλάνδη επιβεβαίωσε το πρώτο περιστατικό μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο την Παρασκευή, όταν βγήκε θετικός στον κοροναϊό ένας οδηγός ταξί.

Τα 25 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα είναι έξι Ταϊλανδοί και δεκαεννέα Κινέζοι. Δεκαεπτά παραμένουν στο νοσοκομείο ενώ οκτώ πήραν εξιτήριο.

Νωρίτερα σήμερα, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε κρούσμα κοροναϊού σε μία 42χρονη που είχε επισκεφθεί την Ταϊλάνδη. Δεν είναι ακόμα σαφές πού κόλλησε τον ιό.