Όλο και περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ, στο οποίο επέβαιναν άλλοι οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η κόρη του (13 ετών) βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Πλέον, κυκλοφορούν και κάποιες κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες μετά το δυστύχημα. Κάποιοι από αυτούς που κάλεσαν το 911 μπέρδεψαν το ελικόπτερο με αεροπλάνο, ωστόσο όλοι τους έσπευσαν να ειδοποιήσουν τις Αρχές για να βοηθήσουν στη σοβαρή αυτή κατάσταση.

«Μπορούσα να ακούω το σκάφος, νομίζω ότι ήταν μέσα στα σύννεφα», είπε ένας άνδρας στην Πυροσβεστική φανερά νευρικός. «Δεν μπορούσαμε να το δούμε και ξαφνικά ακούσαμε ένα “μπουμ” και στη συνέχεια υπήρξε νεκρική σιωπή. Μετά μπορούσαμε να δούμε τις φλόγες».

Μια άλλη κλήση ανέφερε: «Άκουσα μόλις ένα ελικόπτερο να πετά από πάνω μου. Πέρασε πάνω από το κεφάλι μου, αλλά δεν μπορούσα να το δω, επειδή είχε πολλά σύννεφα. Έπειτα άκουσα ένα “ποπ” και αμέσως σταμάτησε».

Ένας άλλος άνδρας που κάλεσε την Πυροσβεστική περιέγραψε: «Ένα ελικόπτερο προσέκρουσε στο βουνό. Το ακούσαμε και τώρα έχει τυλιχθεί στις φλόγες», με τον ίδιο να λέει ότι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τον τόπο της τραγωδίας.

Ακούστε το ηχητικό: