Δύο νεαροί επιτέθηκαν φραστικά στον στον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν και στη συνέχεια του πέταξαν αυγά, αποδοκιμάζοντας την πολιτική που ακολουθεί.

Οι δυο νεαροί, αφού υπέβαλαν ερωτήσεις στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον κατηγόρησαν για πολιτική λιτότητας και τον θάνατο μεταναστών στη Λαμπεντούζα, ενώ στη συνέχεια εκτόξευσαν αυγά προς το μέρος του.

Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία, ο Μπαρόζο και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη συζήτηση γλίτωσαν τα αυγά και η συζήτηση συνεχίστηκε κανονικά. Οι νεαροί αποβλήθηκαν από την αίθουσα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα της συζήτησης, όταν ο ένας από τους δύο νεαρούς επικαλούμενος έρευνα του Ευρωβαρόμετρου είπε στον Μπαρόζο ότι «το 95% των πολιτών απορρίπτει τις πολιτικές λιτότητας αλλά δεν εισακούγεται».

Σημειώνεται ότι ο συντονιστής της συζήτησης τότε τους είπε ότι βρίσκονται εκεί για να θέτουν ερωτήσεις αλλά ο Μπαρόζο τους προέτρεψε να συνεχίσουν.
Τότε ο νεαρός συνέχισε λέγοντας: «Οι Ευρωπαίοι αγρότες χάνουν χρήματα για κάθε αυγό που πωλούν εξαιτίας των πολιτικών σας για ελεύθερο εμπόριο», και στη συνέχεια εκείνος και μια κοπέλα δίπλα του, πέταξαν τα αυγά.