Το Oracles είναι ένα δίκτυο που φιλοξενεί τις απόψεις των κορυφαίων επιχειρηματιών του κόσμου, από ιδρυτές κολοσσών, όπως ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ως και πετυχημένους γενικούς διευθυντές.

Άνθρωποι που ξέρουν αν μη τι άλλο πώς να εισβάλλουν στο επιχειρηματικό τοπίο και να κατακτούν την κορυφή.

Ένας τέτοιος είναι και ο entrepreneur Mike Peters, ιδρυτής του διεθνούς ομίλου ηλεκτρονικού εμπορίου Yomali Group, που έχει κύκλο εργασιών πάνω από 1 δισ. δολάρια.

Φιλάνθρωπος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του XPRIZE Foundation, ο Peters είναι ένας άνθρωπος που τα κατάφερε στα επαγγελματικά του και με το παραπάνω. Ποια η συμβουλή του για τον νέο επιχειρηματία;

«Άφησε τους μεγάλους παίκτες με το στόμα ανοιχτό!». Και εξηγεί: «Χτίσε σχέσεις με τις 10 κορυφαίες εταιρίες του κλάδου σου, δίνοντάς τους πολλά με μηδενικές προσδοκίες. Αρκετούς μήνες έπειτα από την εγκαθίδρυση πραγματικών σχέσεων, βρες ένα μεγάλο τους πρόβλημα που μπορείς να λύσεις και κάνε το εξαιρετικά καλά έναντι χαμηλής αμοιβής».

Και συνεχίζει: «Και μετά πάρε την άδειά τους να το δημοσιοποιήσεις στον κόσμο. Έτσι πήρα εγώ μια εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου και την έφτασα στα 20 εκατ. δολάρια τον μήνα σε λιγότερο από έναν χρόνο. Πείσαμε τις δύο μεγαλύτερες εταιρίες να έρθουν στην πλατφόρμα μας προσφέροντας απαράμιλλη εμπειρία και πρωτοφανή χαρακτηριστικά για μια εξευτελιστική τιμή».

Αυτή ήταν η στρατηγική του. «Οι άνθρωποι κάνουν δουλειές με ανθρώπους που ξέρουν, συμπαθούν και εμπιστεύονται. Αν ένας μεγάλος παίκτης εγγυηθεί για σένα, αυτή είναι μια παράκαμψη για όλα αυτά»…