Στον διάσημο λαχανόκηπο της κουζίνας του Λευκού Οίκου, οι ντομάτες σαπίζουν. Το ίδιο και οι αγαπημένες γλυκοπατάτες του Μπαράκ Ομπάμα που έχουν γίνει τροφή για τα σκουλήκια.

Αυτή είναι μία ακόμη ένδειξη από τον αντίκτυπο που έχει το ομοσπονδιακό «λουκέτο» κάτι που εκτίμησαν μόνο οι πολλοί σκίουροι που κυκλοφορούν στον κήπο του Λευκού Οίκου και η μοναδική αλεπού.

Ένα μπλογκ που φέρει τον τίτλο «Obamafoodarama» και καλύπτει τις ειδήσεις σχετικά με την κουζίνα του Λευκού Οίκου ανέβασε φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

«Εξαιτίας του λουκέτου, η συντήρηση του λαχανόκηπου έχει περιοριστεί σημαντικά και (ο κήπος) ποτίζεται όποτε χρειάζεται», αναφέρει αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ξεκίνησε τον λαχανόκηπο στο νότιο τμήμα του κήπου του Λευκού Οίκου το 2009, αυτή ήταν και η πρώτη φορά που φυτεύτηκαν λαχανικά εκεί από την εποχή της Έλινορ Ρούσβελτ και του «κήπου της νίκης» στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Μισέλ Ομπάμα χρησιμοποιεί τον λαχανόκηπο ως μέσο προώθησης της υγιεινής διατροφής και των μέτρων κατά της παιδικής παχυσαρκίας.