Σε πολύ ακατάλληλες στιγμές φαίνεται πως επιλέγει να κάνει διακοπές ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Αυτή τη φορά έγινε στόχος κριτικής γιατί όχι μόνο πήγε για σκι στην ανατολική Τουρκία, έχοντας κάνει κι ένα πέρασμα πριν από τη σεισμόπληκτη επαρχία Ελαζίγ, αλλά ανέβασε και φωτογραφίες με τις ξέγνοιαστες στιγμές του στο Twitter.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε στην περιοχή όπου ο σεισμός στοίχισε τη ζωή σε 41 ανθρώπους. Οι επικριτές του λένε πως η επίσκεψή του εκεί ήταν τυπική, ίσα ίσα για να φωτογραφηθεί με τους ντόπιους. Άλλωστε λίγο μετά ακολούθησαν άλλες φωτογραφίες, αυτές από την εκδρομή του για σκι σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ερζερούμ. Παρότι ο ίδιος, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κράτησε χαμηλό προφίλ στην εκδρομή του, φωτογραφήθηκε να απολαμβάνει ανέμες στιγμές στο θέρετρο Palandöken, ποζάροντας χαμογελαστός και με άλλους εκδρομείς.

«Είχαμε την ευχαρίστηση να απολαύσουμε το Ερζερούμ, μια παγκόσμια ομορφιά, με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, με την ευκαιρία των σχολικών διακοπών. Κάθε σημείο της χώρας μας είναι ένα διαφορετικό όμορφο σημείο, μια διαφορετική γωνιά του παραδείσου. Η Τουρκία θα έπρεπε να είναι το επίκεντρο της αγάπης, όχι συγκρούσεων» σχολίασε στο Twitter ενώ εντεινόταν η κριτική εναντίον του. Η σύζυγός του Ντιλέκ είπε πως μετά βίας είχαν χρόνο να κάνουν διακοπές μαζί. «Η χώρα μας πέρασε δύσκολες ώρες. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και είμαστε τώρα εδώ με τα παιδιά μας».

Οι χρήστες πάντως δεν συμμερίστηκαν την ανεμελιά του. «Δεν είναι ηθικό να πηγαίνει για σκι σε ώρα εθνικής τραγωδίας» έγραψε κάποιος. Άλλοι ανέβασαν φωτογραφίες με πολιτικούς να παρίστανται στης κηδείες των θυμάτων του σεισμού με μία φωτογραφία του Ιμάμογλου – σκιέρ δίπλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τάιμινγκ δεν βοηθά ιδιαίτερα τον Τούρκο πολιτικό. Στους πρώτους δύο μήνες του στην ηγεσία της Κωνσταντινούπολης είχε πάει διακοπές δύο φορές- τη μία στη διάρκεια των σαρωτικών πλημμυρών που σάρωσαν την πόλη του. Είχε τότε δικαιολογηθεί λέγοντας πως είχε μόλις ολοκληρώσει εξαντλητική προεκλογική εκστρατεία.