Η εφημερίδα Des Moines Register, η μεγαλύτερη στην Αϊόβα, έκανε γνωστό ότι στηρίζει την γερουσιαστή της Μασαχουσέτης, Ελίζαμπεθ Γουόρεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, μια πολυπόθητη ένδειξη υποστήριξης που μπορεί να ενισχύσει την προεκλογική της εκστρατεία ενόψει των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος στις 3 Φεβρουαρίου στην Αϊόβα, με την οποία ξεκινά η κούρσα και επισήμως.

«Μόλις το έμαθα και είμαι πανευτυχής», είπε η Γουόρεν σε υποστηρικτές της μετά από μια εκδήλωση στην Μάσκατιν στην Αϊόβα. «Σημαίνει πολλά για μένα».

Η εφημερίδα ανέφερε πως η Γουόρεν θα «ωθήσει μια άνιση Αμερική προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η συντακτική ομάδα της Des Moines Register συνέχισε επιμένοντας πως η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης, που θεωρείται από ορισμένους ότι ανήκει στην ριζοσπαστική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν είναι «ακραία».

«Η Αμερικανίδα γερουσιαστής από την Μασαχουσέτη δεν είναι ακραία όπως κάποιοι την αντιλαμβάνονται». «Ήταν εγγεγραμμένη Ρεπουμπλικάνος έως το 1996. Είναι καπιταλίστρια», τονίζει η εφημερίδα.

Σε μια δημοσκόπηση για την Πολιτεία που δημοσίευσαν χθες οι New York Times, η Γουόρεν βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από τον γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς και τον πρώην αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Την περασμένη Κυριακή, η New York Times ανακοίνωσε ότι στηρίζει την Γουόρεν μαζί με την γερουσιαστή της Μινεσότα Έιμι Κλόμπουτσαρ.