Απίστευτο κι όμως αληθινό, φαίνεται ωστόσο πως τα λάθη καραδοκούν ακόμα και στις χειρότερες οικογένειες.

Κι έτσι μια ρίψη χρημάτων ρουτίνας μετατράπηκε σε φιάσκο, κάνοντας τους σκληροτράχηλους εμπόρους ναρκωτικών να μοιάζουν με αδαείς ερασιτέχνες!

Βολιβιανοί έμποροι ναρκωτικών λοιπόν τα θαλάσσωσαν χοντρά όταν έριξαν από αεροπλάνο έναν σάκο που περιείχε χρήματα αξίας μεγαλύτερης από ένα εκατομμύριο δολάρια, μόνο που δεν υπολόγισαν σωστά και ο σάκος προσγειώθηκε στα χέρια της δίωξης ναρκωτικών της χώρας.

Η ρίψη έγινε από αεροσκάφος που πετούσε χαμηλά στην επαρχία της Σάντα Κρουζ, με τις διωκτικές Αρχές να αντιλαμβάνονται την πρόθεση και να καταφτάνουν στο σημείο πρώτες, ματαιώνοντας τη δοσοληψία.

Ο σάκος, γεμάτος με «τούβλα» δολαρίων ΗΠΑ που έφεραν σφραγίδα τράπεζας της Παραγουάης, κατέληξε τελικά στην κατοχή της βολιβιανής κυβέρνησης, με τους αξιωματούχους να κάνουν λόγο ότι ο πακτωλός των χρημάτων θα χρησιμοποιούταν είτε για σύσταση νόμιμης εταιρίας-βιτρίνας είτε κατευθείαν στην παραγωγή κοκαΐνης.

Το φιάσκο των εμπόρων ναρκωτικών κατέληξε μάλιστα στη σύλληψη τριών βολιβιανών πολιτών, που θεωρήθηκαν αποδέκτες της εναέριας παραγγελίας. Είναι γνωστό ότι η Βολιβία περιλαμβάνεται στους παγκόσμιους ηγέτες παραγωγής κοκαΐνης, με την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων φύλλων κοκαΐνης να είναι νόμιμη στη χώρα, ως θεραπευτικό κυρίως μέσο για τον ίλιγγο.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και την πρόσφατη κατάσχεση 1,3 τόνων κοκαΐνης από τις γαλλικές Αρχές, τότε οι τελευταίες βδομάδες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τον ζοφερό κόσμο της διακίνησης ναρκωτικών…