Ο φωτογράφος Anthony Karen κατάφερε να διεισδύσει στο εσωτερικό της ακροδεξιάς οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν στην Αμερική και να τους φωτογραφίσει στις καθημερινές τους εργασίες καθώς και κατά την διάρκεια τελετών της οργάνωσης.

Ο Karen που είναι πρώην πεζοναύτης, στο παρελθόν έχει καταφέρει να εισχωρήσει και σε άλλες ακροδεξιές οργανώσεις. Τις φωτογραφίες δημοσιεύει η Dailymail και τα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν δεν δείχνουν να αντιδρούν ούτε να κρύβουν τα πρόσωπά τους.

«Η ζωή και οι δραστηριότητες των μελών της οργάνωσης δεν έχει διαφορές με την καθημερινότητα κάθε πολίτη», αναφέρει ο φωτογράφος που κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους καταγράφοντας την καθημερινότητά τους και συνεχίζει:

«Πρόκειται για φυσιολογικά άτομα που όπως όλοι μας, άλλοι είναι πιο έξυπνοι κι άλλοι λιγότερο», ενώ όπως επισημαίνει μεταξύ των μελών της ομάδας που κατέγραψε βρίσκεται και ένας μηχανικός πυρηνικού υποβρυχίου.

Παρά την επικρατούσα άποψη για την βιαιότητα των πράξεων των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης ο φωτογράφος διαβεβαιώνει πως συνάντησε φιλήσυχους ανθρώπους, ενώ ανέπτυξε φιλικούς δεσμούς με όλους.

Η ίδρυση της πρώτης Κου Κλουξ Κλαν χρονολογείται στο 1865 στο Τενεσί αμέσως μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο και έφτασε στην ακμή της στη δεκαετία του 1920, περίοδο κατά την οποία διέθετε περισσότερα από 6.000.000 μέλη, ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τους 5 με 8.000 ανθρώπους.


Δείτε τις φωτογραφίες…