Το Ηνωμένο Βασίλειο τιμά, για πρώτη φορά, το θρυλικό συγκρότημα Queen, με σειρά συλλεκτικών νομισμάτων, στο επάνω μέρος των οποίων κυριαρχεί το πιάνο του Φρέντι Μέρκιουρι μεταξύ των υπολοίπων οργάνων.

Οι Queen, «ένα από τα εμβληματικότερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών», εγκαινιάζουν έτσι μία σειρά συλλεκτικών νομισμάτων αφιερωμένων στους θρύλους της μουσικής, όπως αναγγέλλει στην ιστοσελίδα του το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανικού Νομίσματος, το Royal Mint (δείτε εδώ τα νομίσματα).

Στο σχέδιο του νομίσματος αναπαριστώνται τα μουσικά όργανα όλων των μελών του συγκροτήματος: η κιθάρα του Brian May, το μπάσο του John Deacon, τα ντραμς του Roger Taylor και το πιάνο του Freddie Mercury, τα πλήκτρα του οποίου παίζουν τις νότες της εισαγωγής του Bohemian Rhapsody. Στο κέντρο υπάρχει η εγγραφή «Queen» που συνοδεύεται από ένα μικρόφωνο.

«Είναι μία στιγμή που σκεφτόμαστε “ποιος θα μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο;” για μας. Όταν ξεκινήσαμε, ακόμη και το πρώτο σκαλί της αναγνώρισης έμοιαζε άπιαστο», δήλωσε ο Brian May σε ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής Universal. «Το γεγονός ότι το συγκρότημά μας και η μουσική αναγνωρίζονται έτσι είναι πολύ συγκινητικό και πραγματική τιμή» είπε,