Σοκ προκλήθηκε στην Αργεντινή από τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αναβάτη αλόγου σε ροντέο, έπειτα από σφοδρή πτώση που είχε στο έδαφος, αφού το άλογο έκανε μια ενστικτώδη κίνηση που θυμίζει αθλητή πολεμικών τεχνών.

Το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον Νορμπέρτο Κοσούτα δείχνει τον άτυχο άνδρα να παραμένει στη σέλα του για περίπου 15 δευτερόλεπτα, πριν το άλογο να τον πετάξει κάτω και να τον πλακώσει.

Μετά την πτώση του αναβάτη, κάποιοι συνάδελφοί του έτρεξαν να τον βοηθήσουν και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά. Αμέσως έσπευσαν από πάνω του και οι γιατροί που πάντα βρίσκονται εκεί σε τέτοιες εκδηλώσεις, όμως τα πράγματα θα έπαιρναν τραγική τροπή στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής, ο Κοσούτα, που ήταν πατέρας ενός 9χρονυο παιδιού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, στη διάρκεια της οποίας υπέστη καρδιακή ανακοπή και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 40 ετών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (13/01) και δεν είναι το μόνο που έχει καταγραφεί στη λατινοαμερικάνικη χώρα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο: