Έξι άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους σε ένα ασφυκτικά γεμάτο μπαρ στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά, κατά τη διάρκεια συμπλοκής που προκλήθηκε από αστυνομικό έλεγχο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ακόμα πέντε άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν την αυγή στο μπαρ που βρίσκεται σε μια από τις πλέον δημοφιλείς περιοχές νότια της πρωτεύουσας της Κολομβίας, όπως δήλωσε στα Μέσα Ενημέρωσης ο διοικητής της αστυνομίας της Μπογκοτά, στρατηγός Λουίς Εδουάρδο Μαρτίνεζ.

Η αστυνομία έφτασε στο μπαρ για να κάνει έλεγχο μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, βρήκε περίπου 180 ανθρώπους ενώ η χωρητικότητα του μπαρ περιοριζόταν για μόλις 30, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να κάνει έλεγχο, από άγνωστη αιτία ρίχτηκε στο εσωτερικό ένα είδος αερίου ή δακρυγόνου, προκαλώντας άτακτη φυγή των θαμώνων και το θάνατο έξι ανθρώπων από ασφυξία εξ αιτίας του συνωστισμού. Η προέλευση του αερίου ερευνάται, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πάντως η εφημερίδα Ελ Τέμπο επικαλούμενη μια δικαστική πηγή, ανέφερε ότι το αέριο ρίχτηκε στο μπαρ από τους αστυνομικούς ενώ ο ιδιοκτήτης του μπαρ, κατηγόρησε την αστυνομία ότι οι θάνατοι προήλθαν από την υπερβολική χρήση βίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στη Μπογκοτά, στρατηγό Μαρτίνεζ έχει διαταχθεί έρευνα για να εξακριβωθεί αν υπήρξε «υπερβολική χρήση» βίας ή κακοποίηση από την αστυνομία.

(Φωτογραφία αρχείου)