«Ο γαλαξίας μας έχει μάζα όσο 890 δισεκατομμύρια ήλιοι»

Το μεγαλύτερο μέρος του γαλαξία είναι κρυμμένο από τους κατοίκους του πλανήτη μας


ΚΟΣΜΟΣ
12:21
23/12/2019
«Ο γαλαξίας μας έχει μάζα όσο 890 δισεκατομμύρια ήλιοι»
14
loading

Ο γαλαξίας μας έχει μάζα περίπου 890 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας, σύμφωνα με νέα πιο ακριβή επιστημονική εκτίμηση. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με 296 τετράκις εκατομμύρια φορές τη μάζα της Γης.

Η μέτρηση της μάζας του γαλαξία μας παρουσιάζει δυσκολίες, επειδή ζούμε μέσα του. Καθώς δεν υπάρχει τρόπος να βάλουμε τους γαλαξίες μας σε… ζυγαριά, το «ζύγισμα» γίνεται με βάση τις κινήσεις των άστρων στο εσωτερικό ενός γαλαξία, οι οποίες αποκαλύπτουν με ποιο τρόπο η βαρύτητά του τα επηρεάζει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όμως ενώ αυτό είναι ευκολότερο για έναν άλλο γαλαξία, όπως η Ανδρομέδα, στην περίπτωση του δικού μας γαλαξία το μεγαλύτερο μέρος του είναι κρυμμένο από εμάς στη Γη. Τα κοντινά άστρα και τα νέφη σκόνης κρύβουν τα πιο μακρινά άστρα από τη θέα μας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αστροφυσικό Φάμπιο Λόκο του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο arXiv, υπολόγισαν ότι το 93% της συνολικής μάζας του γαλαξία μας (όσο περίπου 830 δισεκατομμύρια ήλιοι) είναι σκοτεινή ύλη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar Βελζεβούλ

  Ο θεός εφτιαξε τον Κόσμο (τα μπετά),κι εγώ εφτιαξα τους ανθρώπους.

  1. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (1/2) Καλή και πλάκα και θα έλεγα ότι χρειάζεται κάποιες φορές για να χαλαρώνει ο άνθρωπος. Αλίμονο όμως αν όλη η ζωή του ανθρώπου είναι πλάκα και δεν βρει ποτέ χρόνο για να σκεφτεί το βαθύτερο νόημα που ήρθε πάνω σε αυτή την Γη. Και το κυριότερο που θα πάει όταν τελειώσουν τα 70-100 χρόνια αυτής της ζωής; Αν στα χρόνια που έχεις εσύ αλλά και ο κάθε άνθρωπος την ευκαιρία να ψάξεις και να βρεις τις σωστές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα της ζωής δεν το κάνεις από αμέλεια ή επειδή δεν το θεωρείς άξιο να ασχοληθείς, τότε επέτρεψε μου να σου πω με όλο το σεβασμό που διαθέτω , το πέρασμα σου από αυτήν την Γη στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ή να το πω όπως το είπε ο Ιησούς Χριστός που σταυρώθηκε και αναστήθηκε από αγάπη για εμάς και την σωτηρία μας [36 Επειδή τι θέλει ωφελήσει τον άνθρωπον, εάν κερδήση τον κόσμον όλον και ζημιωθή την ψυχήν αυτού;
   37 Η τι θέλει δώσει ο άνθρωπος εις ανταλλαγήν της ψυχής αυτού;] Μάρκος 8:36-37.
   Και είναι συμφέρον σου να δίνεις προσοχή στα λόγια του Ιησού Χριστό, γιατί κάτι παραπάνω ξέρει. Ο Ιησούς ήταν παρών (3 Όλα έγιναν διαμέσου αυτού· και χωρίς αυτόν δεν έγινε ούτε ένα το οποίο έχει γίνει, Ιωάννης 1:3) όταν δημιουργήθηκε ο πρώτος άνθρωπος ( Αδάμ ήταν το όνομα του) και θα είναι επίσης παρών όταν όλοι οι άνθρωποι περάσουν ένας προς έναν από μπροστά Του για να δώσουν λογαριασμό πως ξόδεψαν τα χρόνια που τους δόθηκαν σε αυτό τον μοναδικό πλανήτη σε όλο το σύμπαν που το ονομάζουμε Γη.

  2. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (2/2) [Και όταν έρθει ο Υιός τού ανθρώπου μέσα στη δόξα του,+όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του,τότε θα καθήσει επάνω στον θρόνο τής δόξας του.+μπροστά του θα συγκεντρωθούν όλα τα έθνη· +θα τους χωρίσει από αναμεταξύ τους, όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια.+τα μεν πρόβατα θα τα στήσει από τα δεξιά του, ενώ τα ερίφια από τα αριστερά.] Ματθαίος 25:31-33.
   Η ανάσταση των νεκρών θα γίνει είτε το πιστεύεις είτε όχι:[28 Μη θαυμάζετε γι\' αυτό·επειδή, έρχεται ώρα, κατά την οποία, όλοι εκείνοι που είναι μέσα στα μνήματα, θα ακούσουν τη φωνή του·29 και θα βγουν έξω εκείνοι που έπραξαν τα αγαθά, σε ανάσταση ζωής· εκείνοι δε που έπραξαν τα φαύλα, σε ανάσταση κρίσης] Ιωάννη 5:28-29.
   Ενώ στην Αποκάλυψη 20:12-15 μας λέει για την ημέρα της κρίσεως [12 και είδα τούς νεκρούς, μικρούς και μεγάλους, να στέκονται μπροστά στον Θεό, και ανοίχθηκαν τα βιβλία· και ανοίχθηκε ένα άλλο βιβλίο, που είναι τής ζωής· και κρίθηκαν οι νεκροί από τα γραμμένα μέσα στα βιβλία, σύμφωνα με τα έργα τους. 13 Και η θάλασσα έδωσε τους νεκρούς που ήσαν μέσα σ\' αυτή, και ο θάνατος και ο άδης έδωσαν τους νεκρούς, που ήσαν μέσα σ\' αυτούς· και κρίθηκαν κάθε ένας σύμφωνα με τα έργα τους.14 Και ο θάνατος και ο άδης ρίχθηκαν στη λίμνη τής φωτιάς· αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος.15 Και όποιος δεν βρέθηκε γραμμένος στο βιβλίο τής ζωής, ρίχθηκε στη λίμνη τής φωτιάς.] Οπότε η ζωή που κάνεις+οι επιλογές που κάνεις θα έχουν αιώνιο αντίκρυσμα+συνέπειες γι αυτό σκέψου καλά τι θα επιλέξεις να ακολουθείς+τι θα απορρίψεις.

  3. avatar Περίεργος.

   Με αντιπαροχή τον εφτιαξε;

  4. avatar Βελαζέμσος

   Η αλήθεια βρίσκεται στον Μπακούνιν.

 2. avatar Αννα.Α

  και δεδομένου ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια γαλαξίες καταλαβαίνεται πόσοι πλανήτες θα έχουν ζωή....

  1. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Άραγε το γνώμη έχεις για τα στοιχεία που αναφέρονται εδώ; Τα δέχεσαι ή τα αμφισβητείς ; Ο μπαμπάς. (Για όσους πιστεύουν ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τα ζώα και ότι αυτό έχει αποδειχτεί «επιστημονικά»)[...]. Οι περισσότεροι άνθρωποι δέχονται ότι η εξέλιξη των ειδών έχει αποδειχθεί \"επιστημονικά\" και ως εκ τούτου αυτά που λέει η Αγία Γραφή είναι ψέματα. Η εξέλιξη των ειδών δεν έχει αποδειχθεί, και ούτε θα αποδειχθεί ποτέ γιατί απλά δεν είναι αλήθεια. Όλα τα στοιχεία και οι αποδείξεις φανερώνουν ότι όλα τα ζώα και ο άνθρωπος είναι δημιούργημα ενός ανώτερου όντος που αποκαλύφθηκε πλήρως σε εμάς μέσα από τον Ιησού Χριστό που ήρθε στην Γη και μας δίδαξε με το παράδειγμα Του πως πρέπει να ζούμε για να είμαστε παιδιά Θεού. Αν έχεις λάθος δεδομένα ίσως δικαιολογείται να έχεις βγάλει λάθος συμπεράσματα. όμως κάποιος δεν έχει καμία δικαιολογία όταν ακούει την αλήθεια και βρίσκει τα σωστά στοιχεία και αυτός επιμένει να πιστεύει στο ψέμα γιατί έτσι τον συμφέρει ή είναι προκατειλημμένος εναντίον της αλήθειας και του Θεού της Αγίας Γραφής ή έχει άλλες ιδεολογικό-πολιτικές εμμονές. Η αλήθεια είναι τόσο δυνατή πνευματική έννοια που έχει την ιδιότητα να ελκύει τους απλούς και ειλικρινείς ανθρώπους από μακριά και τα λόγια του Ιησού Χριστού είναι λόγια αλήθειας, αγάπης και δικαιοσύνης και αγγίζουν με ένα μοναδικό τρόπο την καρδιά του διψασμένου για αλήθεια και δικαιοσύνη ανθρώπου!

  2. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (1/4) Σχετικά με αυτό που αναφέρεις θα ήθελα να πω μερικά πράγματα. Όλοι οι λογικοί άνθρωποι θα πρέπει να θέτουν υπαρξιακά ερωτήματα, όπως (από που ερχόμαστε;) (ποιο το νόημα της ζωής;) (Που πάει ο άνθρωπος όταν φεύγει από αυτήν την ζωή;) +όλοι πρέπει να ψάχνουμε για απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να μην ησυχαζουμε μέχρι να βρούμε απαντήσεις που ικανοποιούν την λογική αλλά+την ψυχή μας. Αν το σύμπαν και αν ο άνθρωπος έγιναν από μόνα τους και από τυχαία γεγονότα , τότε ναι θα μπορούσε με τον ίδιο τρόπο να έχει δημιουργηθεί ζωή με τον ίδιο τυχαίο τρόπο και σε άλλους πλανήτες στο σύμπαν. Όμως κάτι τέτοιο είναι πιθανός ή επιστημονικό να το πιστεύει κάποιος; Γιατί το ερώτημα ποιος έφτιαξε τον κόσμο ή πως έγινε ο πρώτος άνθρωπος παραμένει. Και εγώ έχω ξαναγράψει για αυτό. Αλλά εν συντομία. Αν δεν δεχθούμε ότι υπάρχει ο Θεός και όλα έγιναν από μόνα τους+στην τύχη αυτό δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από όσα λύνει. Πχ που βρέθηκε η πρώτη ύλη ώστε να γίνει η μεγάλη έκρηξη big bang; Είναι δυνατόν μετά από μια μεγάλη έκρηξη να υπάρχει τάξη στο σύμπαν; Μπορούν οι πλανήτες να μπουν σε τροχιά ο ένας γύρω από τον άλλον μετά από μία βίαια έκρηξη τέτοιου μεγεθούς; Ή με βάση τους νόμους της φυσικής μετά από μια τεράστια έκρηξη όλοι οι πλανήτες θα έπρεπε να διασκορπιστουν στο σύμπαν με τέτοια δύναμη που θα ήταν αδύνατο στην συνέχεια να μπουν ποτέ σε τροχιά ο ένας γύρω από τον άλλο και να δημιουργηθούν γαλαξίες και ηλιακά συστήματα .

  3. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (2/4) Τέλος για την Γη. Η Γη δεν είναι μόνο το νερό+το οξυγόνο που την κάνει μοναδική. Η Γη κάνει τρεις κινήσεις ταυτόχρονα.
   Μήπως ξέρεις για ποιο λόγο η Γη κάνει τρεις κινήσεις ταυτόχρονα ενώ κανείς άλλος πλανήτης δεν κάνει κάτι παρόμοιο; Τι έχει να πει για αυτό η θεωρία της μεγάλης έκρηξης; Επίσης υπάρχει η θεωρία του Δαρβίνου που προσπαθεί να εξηγήσει πως έγινε ο άνθρωπος. Και αυτή η θεωρία αντί να απαντά ικανοποιητικά πως έγινε ο πρώτος άνθρωπος δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερώτηματα. Καταρχάς είναι θεωρία, και θα παραμείνει θεωρία γιατί δεν θα αποδειχθεί ποτέ, απλά επειδή δεν είναι αλήθεια. Το σώμα του ανθρώπου αλλά+ο εγκέφαλος του είναι φτιαγμένος με τέτοια σοφία, ομορφιά, λειτουργικότητα που μόνο τυχαία δεν είναι. Επίσης οι επιστήμονες λένε ότι ζωή μπορεί να δημιουργηθεί από μόνη της. Ας πάνε λοιπόν αυτοί οι επιστήμονες που πιστεύουν ότι η ζωή μπορεί να δημιουργηθεί τυχαία και από μόνη της σε ένα εργαστήριο, να δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες για την δημιουργία ζωής+μετά να δημιουργήσουν ζωή από το μηδέν ή από ανόργανη ύλη. Δεν το έκαναν ούτε θα το κάνουν ποτέ.

  4. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (3/4) Η θεωρία του Δαρβίνου λέει ότι τα ζώα εξελίχθηκαν μέχρι να φτάσουμε στον άνθρωπο.+εδώ ανακρίβειες+λογικά άλματα. Αν εξελίχθηκαν τα ζώα σε περίοδο εκατομμυρίων ετών που είναι οι εκατομμύρια ενδιάμεσοι σκελετοί που αποδυκνείουν ότι πράγματι έγινε μετάβαση από το ένα ζώο στο άλλο; Όλοι οι σκελετοί που έχουμε βρει είναι από πλήρως ανεπτυγμένα ζώα που είτε υπάρχουν ακόμα είτε έχουν εξαφανιστεί από φυσικά αίτια+όχι γιατί μετεξελίχθηκαν σε άλλο είδος ζώου. Αν η θεωρία του Δαρβίνου ήταν σωστή θα έπρεπε να έχουμε πολλούς τέτοιους σκελετούς από ενδιάμεσα ζώα. Περιέργως δεν έχουμε ούτε έναν. Επίσης θα έπρεπε μπροστά στα μάτια μας τα είδη να εξελίσσονται,γιατί η εξέλιξη θα έπρεπε να συνεχίζεται. Όμως τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει.

  5. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (3/3) Καμία εξέλιξη δεν συμβαίνει και ποτέ ο άνθρωπος δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει ζωή. Όπως επίσης ο Θεός έκανε μόνο την Γη για να κατοικηται. Όλοι οι άλλοι πλανήτες είναι αφιλόξενο για να έχουν ζωή. Ίσως πεις (μπορεί μια ημέρα να ανακαλύψουμε ζωή και σε άλλους πλανήτες). Όμως ένα διαστημόπλοιο Ν έφευγε σήμερα από την Γη θα ήθελε εκατομμύρια χρόνια για να βγει μόνο από το ηλιακό μας σύστημα ή τον γαλαξία μας. Και εσύ δεν θα ζεις για να δεις ότι δεν βρήκε πουθενά αλλού ζωή. Εντωμεταξυ θα έχεις πεθάνει αλλά θα έχεις πεθάνει μέσα στις αμαρτίες σου, και μετά τον θάνατο δεν υπάρχει μετάνοια παρά μόνο ανάσταση νεκρών και δίκαιη κρίση τους από τον Ιησού Χριστό. Γιατί η σωτηρία μας δίνεται σήμερα και μάλιστα δωρεάν αρκεί να δεχτείς τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό σου Σωτήρα+το Ευαγγέλιο σαν τον Λόγο του Θεού. Αν δεν το κάνεις σε αυτή την ζωή και πεθάνεις μαζί με την ζωή σου θα έχεις χάσει+την μοναδική ευκαιρία που είχες να συμφιλιωθείς με τον Δημιουργό σου. Τέλος να διευκρινίσω ότι εγώ πιστεύω στον Ιησού Χριστό ότι ήταν Υιός Θεού που σταυρώθηκε για την σωτηρία του κάθε ανθρώπου. Όποιος τον δέχεται σαν Σωτήρα του θα σωθεί. Αλλιώς θα πεθάνει με τις αμαρτίες του. Πιστεύω ότι ο Θεός θέλει να τον λατρεύουμε με \"πνεύμα και αλήθεια\" όπως δίδαξε ο Ιησούς Χριστός στο Ιωάννη 4:21-24. Για μένα οι παπάδες δεν αντιπροσωπεύουν τον Ιησού, ούτε τον Θεό ούτε λένε όλη την αλήθεια στους ανθρώπους. Πιστεύω πως μόνο όταν πιστεύουμε στο Ευαγγέλιο+τον Λόγο του Θεού έχουμε αληθινή ελευθερία χαρά+ζωή.

 3. avatar Αφήστε με

  Η αγ(ρ)ία γραφή συμφωνει με αυτό;

  1. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   Κοτζάμ θεός και δεν εχει e-mail;

  2. avatar Σταλιν ο Πατερούλης

   Δεν υπάρχει τίποτα, μόνο δουλειά σε οικοδομή και αγροτιά αφήστε τα ουράνια σώματα \"φυσικά φώτα\" τα αεροπλάνα \"σιδερένια πουλιά\" και τα πάνελ συλλογής ηλιακης ενέργειας \"σιδερένια φυτά\" όπως λέει και ο σύντροφος Γλέζος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει