Με την άδεια του Βρετανού στρατιώτη που υφίσταται αυτό το «καψόνι» από τους συναδέλφους του δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

Σε αυτές ο 18χρονος φαίνεται γυμνός, δεμένος και με άλλους στρατιώτες να τον έχουν ακινητοποιήσει και να βάζουν κολλητική ταινία στα γεννητικά του όργανα. Ο λόγος ήταν πως τους είπε πως δεν ήθελε να βγει μαζί τους για ποτά.

Το θύμα έχει πλέον επιστρέψει αυτοβούλως στη Βρετανία, σύμφωνα με τη Daily Mail, και για τη «λιποταξία» του είναι πιθανό να καταδικαστεί από στρατοδικείο.

Ο νεαρός λέει πως θέλει απελπισμένα να εγκαταλείψει το στρατό, παρότι πάντα ονειρευόταν να καταταγεί- και το έκανε δύο ημέρες μετά τα 16α γενέθλιά του, λόγω της επίθεσης που δέχθηκε από τους συντρόφους του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το περιστατικό εκφοβισμού συνέβη το Μάρτιο. Τρεις άνδρες τον άρπαξαν, τον έγδυσαν και τον έδεσαν με κολλητική ταινία και στη συνέχεια κόλλησαν ταινία και γύρω από το κεφάλι του.

Μιλώντας στη «Sunday Mirror» περιέγραψε το πώς τον έσυραν σε ένα διάδρομο όπου πολλοί στρατιώτες τον φωτογράφιζαν και στη συνέχεια τον άφησαν εκεί και βγήκαν έξω να καπνίσουν.

Ο νεαρός κατάφερε να απελευθερωθεί αλλά το περιστατικό ήρθε και πάλι στο προσκήνιο όταν οι φωτογραφίες του αναρτήθηκαν στο Facebook.

Όταν οι ανώτεροί του είδαν τις φωτογραφίες άρχισε έρευνα, ωστόσο ο 18χρονος ήταν πολύ φοβισμένος για να μιλήσει στον στρατιωτικό που του απηύθυνε τις ερωτήσεις. «Πριν με ρωτήσει οτιδήποτε του είπα πως ήξερα γιατί ήμουν εκεί αλλά πως δεν υπάρχει τίποτα για το θέμα και πως δεν ήθελα να απαγγελθούν κατηγορίες», εξηγεί ο ίδιος.

Ο αξιωματικός δεν τον πίεσε και το θέμα έληξε εκεί.

Ο νεαρός είπε πως καταλαβαίνει πως υπάρχει πολύ πίεση στη ζωή ενός στρατιωτικού, αλλά όταν η μνηστή του είδε τις φωτογραφίες στο Facebook ένιωσε αποτροπιασμό.

Μήνες μετά την επίθεση με την ταινία, ο νεαρός αποφάσισε πως δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το νομικό κυκεώνα για να λύσει νωρίτερα το συμβόλαιό του με το στρατό κι έτσι απλά το έσκασε και πήγε σπίτι του. Γνώριζε, λέει, πως αυτό που έκανε ήταν σοβαρό και αναγνώριζε πως θα τιμωρηθεί αλλά ήθελε να πάει σπίτι του και να δει την οικογένειά του.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή κακοποίησης, εκφοβισμού ή διακρίσεων. Όλες οι καταγγελίες θα διερευνηθούν, είτε από την πολιτική είτε από τη στρατιωτική αστυνομία και, όπου κριθεί, θα αναληφθεί δράση», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.