Ο πρώην σωματοφύλακας του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα και πολλών διάσημων καλλιτεχνών σκοτώθηκε στο Μαϊάμι όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν χρησιμοποιώντας όπλα τέιζερ εναντίον του.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μαϊάμι-Ντέιντ, Χαβιέρ Μπάες, είπε ότι ο Νόρμαν Όστερμπρουκ, 43 ετών, έχασε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας και ο θάνατός του ερευνάται από τις αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Όστερμπρουκ επιχείρησε να μπει, γυμνός, στο σπίτ ενός γείτονά του στο Κάτλερ Μπέι Στέιτς, στο νότιο Μαϊάμι. Μια γειτόνισσα τον είδε, άρχισε να φωνάζει και μαζί με τον άνδρα της, τον ξυλοκόπησαν. Η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία αλλά ούτε οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 43χρονο και ένας από αυτούς τον έπληξε με ένα όπλο τέιζερ. Ο Όστερμπρουκ πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Η εφημερίδα Μαϊάμι Χεράλντ ανέφερε ότι ο Όστερμπρουκ είχε μετακομίσει πρόσφατα στο Μαϊάμι από τη Νέα Υόρκη, μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο μικρά παιδιά του. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως σωματοφύλακας του Μαντέλα ενώ στη συνέχεια εργάστηκε για πολλές διασημότητες, όπως για τη Λέιντι Γκάγκα, την Μπιγιονσέ, τη Ριάνα, τη Ναόμι Κάμπελ και την Πάρις Χίλτον. Είχε ιδρύσει μια ιδιωτική εταιρεία στην Ολλανδία, με παράρτημα στη Νέα Υόρκη, όμως τα τελευταία χρόνια είχε εθιστεί στα ναρκωτικά και είχε εισαχθεί πολλές φορές σε κλινικές για αποτοξίνωση

Ο Όστερμπρουκ είναι ο δεύτερος άνθρωπος που σκοτώνεται από όπλο τέιζερ μέσα σε διάστημα ενός μήνα στο Μαϊάμι. Στις αρχές Αυγούστου, ένας νεαρός καλλιτέχνης από την Κολομβία, ο 18χρονος Ισραέλ Ερνάντες, δέχτηκε ένα θανατηφόρο πλήγμα στο στήθος ενώ ζωγράφιζε γκράφιτι.