Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ κατευθύνθηκαν σήμερα προς έναν από τους τόπους της επίθεσης με χημικά όπλα, η οποία αποδίδεται στο συριακό καθεστώς, αφού διέκοψαν χθες την αποστολή τους για λόγους ασφαλείας, διαπίστωσε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο φωτογράφος είδε τους επιθεωρητές, οι οποίοι έχουν τη βάση τους στη Δαμασκό, να αναχωρούν με μια αυτοκινητοπομπή έξι οχημάτων του ΟΗΕ. Δεν είναι γνωστό ακριβώς πού κατευθύνονται.

Η αξιωματούχος του ΟΗΕ αρμόδια για τον αφοπλισμό Άντζελα Κέιν και ο σουηδός επικεφαλής των επιθεωρητών Όκε Σέλστρεμ χαιρέτισαν τους επιθεωρητές στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ερευνούν τη χημική επίθεση που, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στις 21 Αυγούστου στη Μουανταμίγιατ αλ-Σαμ και στην ανατολική Γούτα, δύο ζώνες που ελέγχονται από τους αντάρτες στη δυτική και την ανατολική Δαμασκό. Παρά τα πυρά που δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή τους, οι επιθεωρητές μετέβησαν τη Δευτέρα στη Μουανταμίγιατ αλ-Σαμ όπου συνέλεξαν πληροφορίες.