Τα τύμπανα του πολέμου έχουν ηχήσει για τη Συρία, όπως φαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις αξιωματούχων και ηγετών ανά τον κόσμο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα διατάξει στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της συριακής κυβέρνησης σε απάντηση στην επίθεση της 21ης Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό στην οποία καταγγέλλεται ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει να αναλάβει στρατιωτική δράση», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος από την Ουάσινγκτον στο Reuters.

Οι δηλώσεις του αξιωματούχου αυτού, που συνάδουν με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου, γίνονται την ώρα που αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της κλίνουν προς μια περιορισμένη χρήση βίας εναντίον του στρατού του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δυτικές δυνάμεις έχουν ενημερώσει τη συριακή αντιπολίτευση να αναμένει ένα πλήγμα εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ μέσα στις προσεχείς ημέρες, όπως ανέφεραν πηγές οι οποίες συμμετείχαν σε μια συνάντηση μεταξύ απεσταλμένων τους και του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού (ΣΕΣ) στην Κωνσταντινούπολη.