Μια παλαιστινιακή οργάνωση φίλα προσκείμενη στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ απείλησε σήμερα με αντίποινα όσους συμμετάσχουν σε μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της Συρίας, την ώρα που μεγάλες δυνάμεις της Δύσης εξετάζουν τις στρατιωτικές επιλογές τους μετά τη χρήση χημικών όπλων που καταγγέλλεται ότι έγινε σε προάστιο της Δαμασκού την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση (FPLP- CG) στη Δαμασκό Ανουάρ Ράτζα είπε ότι θα μπουν στο στόχαστρο «τα συμφέροντα στην περιοχή όσων συμμετάσχουν στην επίθεση εναντίον της Συρίας».

Μέλη του FPLP-CG πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού, απέναντι στους αντάρτες, κυρίως στον παλαιστινιακό καταυλισμό του Γιάρμουκ, κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

«Μία επίθεση εναντίον της Συρίας θα στρέφεται στην πραγματικότητα εναντίον μας. Εμείς και η Συρία ανήκουμε στην ίδια πολιτική συμμαχία της Αντίστασης (απέναντι στο Ισραήλ). Θα πολεμήσουμε επομένως στο πλευρό της Συρίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, προειδοποιώντας ότι όσου αποφύγουν τη μάχη «θα είναι προδότες».

Ο ηγέτης του FPLP-CG Άχμαντ Τζιμπρίλ διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με το Ιράν και τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.