Εννέα ημέρες έπλεαν στο Δούναβη επτά νέοι άνδρες πάνω σε σχεδία φτιαγμένη από 1500 πλαστικές φιάλες PET.

Οι νεαροί έφθασαν στο λιμάνι της Τουλτσέα (ανατολική Ρουμανία) και από εκεί συνέχισαν τη διαδρομή τους για το Γκούρα Πορτιρέι, όπου και θα επιστρέψουν για να ολοκληρώσουν την περιπετειώδη εκστρατεία τους στα νερά του ποταμού.

Οι ίδιοι θέλουν να επισκεφθούν τον επόμενο χρόνο την Τουλτσέα, στο πλαίσιο του προγράμματος PET Rafting Project, με τουλάχιστον δύο σχεδίες, κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από πλαστικές φιάλες PET.

«Θέλουμε να προωθήσουμε την κοιλάδα του Δούναβη ως τουριστική περιοχή» δήλωσε ο Ιουλιάν Νιτσίτα, μέλος της ομάδας του έργου και πρόσθεσε ότι επιθυμία του ίδιου και των υπόλοιπων μελών είναι να κάνουν μια ταινία για τους τόπους και τους ανθρώπους που συνάντησαν στο πλαίσιο του ταξιδιού τους.

Η ιδέα των επτά νέων γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, εξηγεί το ΑΜΠΕ, όταν ήθελαν να πάρουν μέρος σε ένα ταξίδι στον Δούναβη, πάνω σε μια σχεδία φτιαγμένη από κορμούς ξύλων, όμως, εγκατέλειψαν το αρχικό τους σχέδιο, διότι το θεώρησαν ανέφικτο και έφτιαξαν μια σχεδία από 1500 φιάλες PET, για την κατασκευή της οποίας χρειάστηκαν περίπου πέντε ημέρες.

Συνταξιδιώτες του Ιουλιάν Νιτσίτα είναι ο Κρίστιαν Πουσκάσου, ο Τσίπριαν Κόσταν, ο Μάριος Λάλου, ο Ράντου Σεπτελίτσι, ο Άντριαν Ντουμιτράσκου και ο Μιχάι Καταλίν.

Το ταξίδι των νέων, που οργάνωσαν το έργο για πρώτη φορά το 2011, θα ολοκληρωθεί στο τέλος αυτής της εβδομάδας.