Πώς εξήγησε ο Ερντογάν την υποχώρηση στο θέμα του σχεδίου του ΝΑΤΟ για τη Βαλτική

Τι συμφώνησε με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας


ΚΟΣΜΟΣ
16:02
05/12/2019
Πώς εξήγησε ο Ερντογάν την υποχώρηση στο θέμα του σχεδίου του ΝΑΤΟ για τη Βαλτική
3
loading

Η Τουρκία ενέκρινε το αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία αφού ορισμένοι σύμμαχοι ζήτησαν υποστήριξη, δήλωσε, σύμφωνα με το NTV, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι οι σύμμαχοι δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την Άγκυρα στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.

Το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Τουρκία αρνείται να υποστηρίξει το αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις βαλτικές χώρες και την Πολωνία, μέχρι οι σύμμαχοι να δώσουν την υποστήριξή τους στις επιχειρήσεις της Άγκυρας κατά των δυνάμεων των YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) στην Συρία, έπειτα από την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποσύρει την υποστήριξή της για την συμμετοχή της Τουρκίας σε χωριστό αμυντικό σχέδιο, αναφέρει το Reuters.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο ότι η Αγκυρα θα μπλοκάρει το νατοϊκό αμυντικό σχέδιο μέχρι οι σύμμαχοι να αναγνωρίσουν ως τρομοκρατικές τις οργανώσεις που πολεμά η Τουρκία.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής ότι οι σύμμαχοι δεν συζήτησαν το θέμα των YPG και ότι η Τουρκία ήρε το βέτο της προς το νατοϊκό αμυντικό σχέδιο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής, όπου οι ηγέτες της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας είχαν χωριστές συνομιλίες με θέμα τη Συρία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι τέσσερις ηγέτες να συναντηθούν και πάλι στην Κωνσταντινούπολη τον Φεβρουάριο και πρόσθεσε ότι και οι τέσσερις ηγέτες συμφώνησαν να έχουν συνομιλίες τουλάχιστον άπαξ ετησίως στο εξής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Χαχας

  Ο ερντογαν διδάσκει διπλωματία. Ίσως απο τους μόνους ικανούς ηγέτες στον 21 αιώνα.

  1. avatar Ευπατριδης

   Απέχει παρασάγγας από τους δικούς μας λούληδες...

 2. avatar Μ.

  Τι τον νοιάζει;
  Δεν ειναι γείτονες του
  Με ποιον γείτονα του δεν εχει πρόβλημα;
  Μονο πολιτική μανούβρα ήταν!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει