Κρεμλίνο: Εξετάζουμε με ειρωνεία τους ισχυρισμούς για ρωσική ανάμιξη στις βρετανικές εκλογές

«Οι ισχυρισμοί που σχετίζονταν με Ρώσους χάκερ αναφέρονται σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες» εξηγεί ο Πρεσκόφ


ΚΟΣΜΟΣ
18:38
03/12/2019
Κρεμλίνο: Εξετάζουμε με ειρωνεία τους ισχυρισμούς για ρωσική ανάμιξη στις βρετανικές εκλογές
loading

Με ειρωνεία όπως ανέφερε εξετάζει το Κρεμλίνο τους υπαινιγμούς από δυτικούς ερευνητές σύμφωνα με τους οποίους Ρώσοι χάκερ μπορεί να φέρουν ευθύνη σχετικά με τη διαρροή εγγράφων των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Βρετανίας πριν από τις εκλογές στη Βρετανία. «Παρόμοιοι ισχυρισμοί είναι συχνά ένα τέχνασμα για να εκτραπεί η προσοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά το Κρεμλίνο μέσω του εκπροσώπου του.

«Η διαρροή και κυκλοφορία χαρακτηρισμένων ως απόρρητων εγγράφων διαδικτυακά δείχνει να είναι μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που αποκαλύφθηκε φέτος με προέλευση τη Ρωσία» επεσήμαναν οι ερευνητές όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε: «Έχει γίνει πολύ εύκολο να δαιμονοποιούνται Ρώσοι χάκερ».

«Ένας τέτοιος επίμονος όρος -Ρώσος χάκερ- χρησιμοποιείται πρακτικά σαν φετίχ προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τα προβλήματα που έχει κάποιος» εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ βολικό για δαιμονοποίηση, για να κουκουλώσει κάποιος τον δικό του πονοκέφαλο, και να χρησιμοποιήσει αυτό το φετίχ για να τρομάξει τους ανθρώπους με τους Ρώσους χάκερ. Το έχουμε αντιμετωπίσει επανειλημμένα αυτό και το εξετάζουμε με μια δόση ειρωνείας. Οι ισχυρισμοί που σχετίζονταν με Ρώσους χάκερ βασίζονται κατά κανόνα σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες και δεν υποστηρίζονται από γεγονότα. Άρα δεν είναι δυνατό να σχολιαστούν σοβαρά».

Από την πλευρά του το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στις 27 Νοεμβρίου ανάφερε πως τα απόρρητα έγγραφα δείχνουν ότι οι κυβερνώντες Συντηρητικοί συνωμοτούν για να προσφέρουν το κρατικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) προς πώληση στις εμπορικές συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, κάτι που αρνήθηκε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει