Τέμπλο σε εκκλησία δείχνει γκέι ζευγάρια αντί για τον Αδάμ και την Εύα στον Παράδεισο

Το καλλιτεχνικό έργο που προκαλεί αντιδράσεις στη Σουηδία


ΚΟΣΜΟΣ
17:19
02/12/2019
Τέμπλο σε εκκλησία δείχνει γκέι ζευγάρια αντί για τον Αδάμ και την Εύα στον Παράδεισο
96
loading

Μία εκκλησία στο Μάλμε της Σουηδίας έχει ένα νέο τέμπλο στο οποίο αντικατέστησε τον Αδάμ και την Εύα στον παράδεισο με gay ζευγάρια σε πόζες με υπονοούμενα, ενώ αναπαριστά το φίδι ως μία διεμφυλική γυναίκα που τους προκαλεί.

Όπως αναφέρει το RT, το έργο τέχνης που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, δεν είναι καινούργιο. Η φωτογράφος και καλλιτέχνης Elisabeth Ohlson Wallin δημιούργησε τον πίνακα το 2012 και προσπάθησε να τον δωρίσει σε Καθεδρικό ναό, λίγο πριν η εκκλησία της χώρας προετοιμαζόταν να διεξάγει τον πρώτο γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στη χιλιόχρονη ιστορία της.

Η καλλιτέχνης, που έχει δηλώσει δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλη, έχει παράδοση στο να ανακατεύει εικόνες από τη θρησκεία με θέματα ακτιβισμού για τις μειονότητες, και ανέφερε ότι ήθελε να δοκιμάσει αν η Εκκλησία της Σουηδίας ήταν τόσο φιλική και ανοιχτή για τους ομοφυλόφιλους όσο ισχυριζόταν. Ο Καθεδρικός της πόλης Skara ευγενικά αρνήθηκε να δεχθεί το δώρο, λέγοντας ότι πρόκειται για πολιτικό ακτιβισμό και όχι θρησκεία.

Μετά όμως από 7 χρόνια, η Wallin πέτυχε τον στόχο της. Ο ναός του Αγίου Παύλου στο Μάλμε δέχθηκε τον πίνακα που ονομάζεται «Παράδεισος» ως το νέο τέμπλο του και τα αποκαλυπτήρια έγιναν την Κυριακή. Η ιερέας Helena Myrstener ανέφερε ότι «γράφεται ιστορία» με το κρέμασμα του «ΛΟΑΤΚΙ τέμπλο» και ανάρτησε τη φωτογραφία στο Twitter.

Η καλλιτέχνης ανέφερε ότι ήθελε να δείξει ότι, από την αρχή του χρόνου, η θέση των ομοφυλόφιλων ήταν στον παράδεισο και όχι στην κόλαση.

Στο παρελθόν η Wallin είχε φιλοτεχνήσει το έργο «Ecce Homo», όπου παρουσίαζε τη Βάπτιση του Ιησού και είχε αφήσει ακάλυπτα τα γεννητικά όργανα του Θεανθρώπου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

96
σχόλια
 1. avatar ‘φιλε’2

  Ένα 'like' και ένα Dislike για τη διχαλωτη σου  ειρηνική τη φωνή! Είναι χειρότερο αυτό πιστεύω  και από κάποια αμαρτία που πολύ 'εύστοχα' με αληθοφανεια περιγραφεις! Καλή νοστο λοιπόν και σε σένα! Σου πα μου πες όμως τελος σε οποιοδήποτε αγκίστρι και αν φανεί μέσα δω! 5/12/2019

 2. avatar ‘φιλε’ 1

  η φωνή σου μια 'καλεί' και μια δεν 'καλεί' ! Οπότε πρόσεξε το αυτό! Όχι για να αλλάξεις την φωνή σου! Καλά κάνεις και φανερωνεσαι ποιος είσαι! Τουλάχιστον όμως καντο χωρίς περικοκλαδες  κατεβάζοντας την μισή Καινή Διαθήκη και ονομασε την 'εκκλησια' στην οποία ανήκεις! Τι σε εμποδίζει? Εξ'αλλου πίσω από ένα πληκτρολόγιο είσαι και εσύ! Μου πες σου πα όμως την ώρα που διακυβευονται πολλά είναι λίγο αργά! Ότι είναι ολόλευκο σαν το χιόνι με την ανάλογη φωνή σε καλεί για να πας να αγωνιστείς με έναν άνθρωπο, πατέρα, το λέμε εμείς, μάθε για ποιο λόγο, ο οποίος και αυτος άνθρωπος είναι με τις δικές του αδυναμίες, δεν είναι όμως η φωνή του διχαλωτη! Η φωνή σου λοιπόν είναι τόσο ειρηνική, την ώρα που περιγράφεις και ατοπήματα, που φαινεται ότι  κατέχεις την αλήθεια ή το ψεμμα ολοκληρωτικά εσύ! Και αν το πρώτο ισχυρίζεσαι ότι έχεις, πες μας λοιπόν ποιος είσαι αλλά κυρίως σε ποια 'εκκλησια' με όνομα την απέκτησες αλλά και την διατηρεις χωρίς λοιπόν να πέφτεις και να σηκώνεσαι εσυ! Και μάλιστα την ώρα που κάποια πράγματα σε αυτή τη χώρα όχι μόνο πέφτουν και δεν σηκώνονται, αλλά η κατηφόρα καλά κρατεί! Όμως σου πα, σου πα μου πες, δεν χώρα άλλο πια! Αντε, να σαι καλά και εσύ, μόνο αν το ψεμμα διακινεις, βάζοντας μάλιστα και μια δόση αλήθειας που παρακινεί σε μετάνοια, θα με βρεις μπροστά!  5/12/2019

 3. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Η ζωή σου φεύγει και εσύ μια μέρα θα φύγεις από αυτόν τον κόσμο . Όμως φεύγεις προετοιμασμένος και γνωρίζοντας ποιος σε δημιούργησε και για ποιο σκοπό; Ή μήπως με τον τρόπο σου πιστεύεις και εσύ σε κάποιον θεό και σε θρησκευτικές παραδόσεις που δημιούργησαν κάποιοι άνθρωποι αλλά ο θεός αυτός δεν μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτήν την ζωή και βέβαια δεν θα σου δώσει αιώνια ζωή την ημέρα της ανάστασης; Μην κάνεις λοιπόν και εσύ το λάθος που έκανε αυτός ο άνθρωπος που δεν κατάφερε να απαντήσει στο πιο σημαντικό ερώτημα της ζωής : Γιατί γεννηθήκαμε σε αυτήν την γη, ποιο το νόημα όλων αυτών που βλέπουμε και το κυριότερο που πάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή και που θα περάσουμε την αιωνιότητα μας.
  Η ζωή είναι ωραία όταν την ζεις μέσα στην αλήθεια και ξέρεις γιατί ζεις. Αλλιώς το πέρασμα σου από αυτήν την ζωή μπορεί να χαρακτηριστεί από πλήρη αποτυχία όσα πολλά υλικά πράγματα και αν απόκτησες ή όσο πολύ δόξα ή κοινωνική αναγνώριση από φθαρτούς ανθρώπους αν είχες όσο ζούσες.
  Το μεγάλο Ταξίδι http://tinyurl.com/yar9kky8
  Αυτή ήταν η ζωή σου ! (Γι αυτούς που πιστεύουν ότι όλα τελειώνουν εδώ και όλα τελειώνουν με τον θάνατο του ανθρώπου. Ο Ιησούς Χριστός όμως και η Αγία Γραφή μας μιλάνε για μια άλλη πραγματικότητα που συναντάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή που κατά την γνώμη μου κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να αγνοεί !)
  http://tinyurl.com/y8wuz6yw

 4. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (1/6) Να πω επίσης ότι η αληθινή εκκλησία του Ιησού Χριστού διδάσκει την Αγία Γραφή και το άγιο θέλημα του Θεου που είναι ότι ο Ιησούς Χριστός αγαπάει το κάθε άνθρωπο, ακόμα και τον μεγαλύτερο αμαρτωλό, άλλωστε ο Ιησούς Χριστός για την σωτηρία των αμαρωλών σταυρώθηκε αλλά για να σωθεί ο κάθε άνθρωπος πρέπει να μετανοήσει πραγματικά, να πιστέψει στον Ιησού Χριστό, στην ανάσταση Του και στο Ευαγγέλιο και από εδώ και πέρα να ζεί σύμφωνα με το Λόγο του Θεού δηλαδή μέσα στην αγάπη του Θεού , την αλήθεια , την δικαιοσύνη και τον αγιασμό.
  Άνθρωπος που αφού ακούσει την αλήθεια του Θεού επιμένει στην αμαρτία τότε η καρδιά του σκληραίνει και μετά είναι πολύ δυσκολο να μετανοήσει πραγματικά και να αλλάξει ζωή.
  Επίσης υπάρχει και η ψεύτικη θρησκεία, που οι άνθρωποι έχουν κάνει στα μέτρα τους , ώστε και την αμαρτία να κάνουν και να νομίζουν ότι είναι ¨χριστιανοί¨ και άρα όταν πεθάνουν ο καλός Θεός θα τους δεχτεί στον ¨παράδεισο¨.
  Γι αυτό και λέει ο Ιησούς Χριστός τα εξής λόγια για τους υποκριτές της θρησκείας αλλά και τι περιμένει όσους τους εμπιστεύονται την ψυχή τους και την αιωνιότητα τους.[ 13 Ο δε αποκριθείς είπε· Πάσα φυτεία, την οποίαν δεν εφύτευσεν ο Πατήρ μου ο ουράνιος, θέλει εκριζωθή.
  14 Αφήσατε αυτούς· είναι οδηγοί τυφλοί τυφλών· τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθρον θέλουσι πέσει.] Ματθαίος Ευαγγέλιο 15:13-14.

 5. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (2/6) Η εκκλησία της Σουηδίας είναι μια ακόμα ψεύτικη θρησκεία που δεν διδάσκει την αλήθεια του Ευαγγελίου αλλά διδασκαλίες+εντάλματα ανθρώπων.
  Στο άρθρο διαβάζουμε ¨ Η ιερέας …ανέφερε¨ όμως η Αγία Γραφή μας λέει [5 και από τον Ιησού Χριστό,ο οποίος είναι ο μάρτυρας ο πιστός,ο πρωτότοκος από τους νεκρούς,+ο άρχοντας των βασιλιάδων τής γης· σ' αυτόν που μας αγάπησε,και μας έλουσε από τις αμαρτίες μας με το αίμα του,
  6 και ο οποίος μάς έκανε βασιλιάδες, και ιερείς στον Θεό και Πατέρα του· σ' αυτόν είθε να είναι η δόξα και η κυριαρχική εξουσία στους αιώνες των αιώνων.] Αποκάλυψη 1:5-6, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι αληθινοί πιστοί είναι και βασιλιάδες και ιερείς στον Θεό+Ουράνιο Πατέρα μας ενώ στην Καινή Διαθήκη δεν υπάρχει κάποια ειδική τάξη ιερέων. Όσοι παριστάνουν τους ιερείς στην πραγματικότητα εκπροσωπούν την ψεύτικη θρησκεία των ημερών μας.
  Επίσης η Αγία Γραφή μας λεει για την γυναίκα [9 Το ίδιο και οι γυναίκες,με ενδυμασία σεμνή,να στολίζουν τον εαυτό τους με συστολή και σωφροσύνη,όχι με πλέγματα ή χρυσάφι ή μαργαριτάρια ή πολυτελή ενδυμασία
  10 αλλά,με έργα αγαθά (αυτό που ταιριάζει σε γυναίκες,οι οποίες δημόσια φανερώνουν θεοσέβεια).
  11 Η γυναίκα ας μαθαίνει μέσα σε ησυχία με κάθε υποταγή
  12 σε γυναίκα,όμως,δεν επιτρέπω να διδάσκει ούτε να αυθεντεύει επάνω στον άνδρα,αλλά να ησυχάζει] Α’ Τιμοθέου 2:9-12 που σημαίνει ότι η γυναίκα δεν μπορεί να έχει εξουσία ή να αυθεντεύει επάνω στον άνδρα +βέβαια δεν μπορεί να είναι αρχηγός ή λειτουργός κάποιας εκκλησίας.

 6. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (3/6) Ένα άλλο χαρακτηριστικό της ψεύτικης θρησκείας είναι οι λεγόμενοι ιερείς ή λειτουργοί της φέρουν ειδικούς τίτλους ή φοράνε ειδικά άμφια (ράσα κτλ) και παριστάνουν με αυτά ότι είναι αντιπροσωποι του Θεού. Ας δούμε τι είπε ο Ιησους Χριστός για αυτό [1 Τότε ο Ιησούς μίλησε προς τα πλήθη και προς τους μαθητές του,
  2 λέγοντας: Επάνω στην καθέδρα τού Μωυσή κάθησαν οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι·
  3 όλα, λοιπόν, όσα αν σας πουν για να τηρείτε, να τα τηρείτε και να τα κάνετε· όμως, σύμφωνα με τα έργα τους μη κάνετε· για τον λόγο ότι, λένε και δεν κάνουν.
  4 Επειδή, δένουν βαριά και δυσβάστακτα φορτία, και τα βάζουν επάνω στους ώμους των ανθρώπων· δεν θέλουν, όμως, ούτε με το δάχτυλό τους να τα κουνήσουν·
  5 και όλα τα έργα τους τα κάνουν, για να βλέπονται από τους ανθρώπους· και πλαταίνουν τα φυλακτήριά τους, και μεγαλώνουν τα κράσπεδα από τα ιμάτιά τους·
  6 και στα δείπνα αγαπούν την πρώτη θέση, και στις συναγωγές τις πρωτοκαθεδρίες,
  7 στις αγορές τούς χαιρετισμούς, και να αποκαλούνται από τους ανθρώπους: Ραββί, Ραββί.
  8 Εσείς, όμως, μη αποκληθείτε: Ραββί· επειδή, ένας είναι ο δάσκαλός σας , ο Χριστός· ενώ, όλοι εσείς είστε αδελφοί.
  9 Και πατέρα σας μη ονομάσετε επάνω στη γη· επειδή, ένας είναι ο Πατέρας σας, αυτός που είναι τους ουρανούς ] Ματθαίος 23:1-9.

 7. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (4/6) Επομένως η εκκλησία της Σουηδίας αλλά και κάθε άλλη εκκλησία που δεν παραμένει στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού και της Αγίας Γραφής (πχ αν κάποια εκκλησίες νηπιοβαπτιζουν με το ζόρι τα νήπια για να τα κάνουν χριστιανούς, παντρεύουν μεχρι 3 φορές τους ανθρώπους, ζητάνε χρήματα για να τελέσουν μια τελετή, κάνουν τα στραβά μάτια στις προγαμιαίες ή τις εξωσυγικές σχέσεις των μελών της εκκλησίας τους κτλ) τότε αυτές οι εκκλησίες είναι μια εθελοθρησκεία (δηλαδή οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θέλουν και ότι τους αρέσει και όχι την αλήθεια και την δικαιοσύνη του Θεού που μας δημιούργησε) και βέβαια μπορεί η εθελοθρησκεία να είναι ευχάριστη αλλά και πολύ διαδεδομένη στην εποχή μας αλλά δεν έχει την δύναμη ούτε να σώσει κάποιον ούτε να αναστήσει τον άνθρωπο και βέβαια δεν μπορεί να δώσει σε κανέναν την αιώνια ζωή.
  Μόνο αν ο άνθρωπος επιστρέψει στον Ιησού Χριστό και στο Λόγο του Θεού μπορεί να έχει χαρά και ειρήνη στην καρδιά του , μπορεί να λέει όχι στην ¨ευκόλως εμπεριπλέκουσα ημάς αμαρτία¨ να είναι ελεύθερος από πάθη και αμαρτίες που καταδυναστεύουν τους ανθρώπους και στο τέλος να έχει αιώναι ζωή με τον Ιησού Χριστό που μας αγάπησε και σταυρώθηκε για την σωτηρία μας και αναστήθηκε για την δικαίωση μας.

 8. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (5/6) Αν νιώθεις την αμαρτία σου (είτε αυτό είναι ομοφυλοφυλία , είτε πορνεία και ασέλγεια, είτε πάθος ναρκωτικών, είτε κλεψια και ψευδομαρτυρία, είτε βρισιές και βλασθημίες) και θέλεις να σωθείς και να βρεις λυτρωση στην ψυχη σου άκου τα λόγια του Ιησού Χριστού
  [28 Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω.
  29 Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα· επειδή, είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά· και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας.
  30 Επειδή, ο ζυγός μου είναι καλός, και το φορτίο μου ελαφρύ.] Ματθαίος 11:28-30
  Και [16 Οι γραμματείς, όμως, και οι Φαρισαίοι, βλέποντάς τον ότι έτρωγε μαζί με τους τελώνες και αμαρτωλούς, έλεγαν στους μαθητές του: Γιατί τρώει και πίνει μαζί με τους τελώνες και αμαρτωλούς;
  17 Και ο Ιησούς, ακούγοντας, λέει σ' αυτούς: Δεν έχουν ανάγκη από γιατρό αυτοί που υγιαίνουν, αλλά αυτοί που πάσχουν· δεν ήρθα να καλέσω σε μετάνοια δικαίους, αλλά αμαρτωλούς.] Μάρκος 2:16-17

 9. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (6/6) Και καταλήγει ο Ιησούς με τα εξής λόγια [35 Και ο Ιησούς είπε σ' αυτούς: Εγώ είμαι ο άρτος τής ζωής· όποιος έρχεται σε μένα, δεν θα πεινάσει· και όποιος πιστεύει σε μένα, δεν θα διψάσει ποτέ.
  37 Κάθε τι που μου δίνει ο Πατέρας, θάρθει σε μένα· και εκείνον που έρχεται σε μένα, δεν θα τον βγάλω έξω·
  38 επειδή, κατέβηκα από τον ουρανό, όχι για να κάνω το δικό μου θέλημα, αλλά το θέλημα εκείνου που με απέστειλε. 39 Και το θέλημα του Πατέρα, που με απέστειλε, είναι τούτο: Κάθε τι που μου έδωσε, να μη απολέσω τίποτε απ' αυτό, αλλά να το αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα.
  40 Και το θέλημα εκείνου που με απέστειλε είναι τούτο: Καθένας που βλέπει τον Υιό και πιστεύει σ' αυτόν, να έχει αιώνια ζωή, και εγώ θα τον αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα.] Ιωάννη 6:35-40.
  Αν και εσύ θέλει σαν εμπειριστείς τα δώρα του Θεού που είναι αγάπη, ειρήνη ψυχής , δικαιοσύνη και ζωή τότε επικαλέσουν τον Ιησού Χριστό και είναι το μόνο πράγμα για το οποίο δεν θα μετανιώσεις ποτέ , ούτε σε αυτήν την ζωή , ούτε ακόμα περισσότερο στην αιωνιότητα !

 10. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (1/8) Ζούμε σε έσχατους καιρούς και δυστυχώς πολλοί άνθρωποι που δεν μελετούν τον Λόγο του Θεού νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν και ότι τους βολεύει χωρίς να έχουν ηθικές συνέπειες και χωρίς να λογοδοτήσουν και ποτέ. Όμως δεν είναι έτσι. Ο Θεός που έφτιαξε τον κόσμο, έδωσε τον άνδρα και την γυναίκα και ευλόγησε την συνεύρεση τους και το να κάνουν παιδιά και απογόνους. Όμως το να παίρνεις τα δώρα του Θεού (στην προκειμένη περίπτωση την ηδονή που είναι το αποτέλεσμα της σεξουαλικής συνεύρεσης) και να μην θέλεις να αναλάβεις τις ευθύνες σου, δηλαδή το να κάνεις οικογένεια και παιδιά είναι εκ του πονηρού.
  Μερικοί άνθρωποι θέλουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις έξω από το πλαίσιο και για το σκοπό που τις έχει δώσει ο Θεός. Και έτσι αυτό το κατά τα άλλα ¨ευλογημένο δώρο¨ του Δημιουργού Θεού προς τον άνθρωπο αντί από πηγή αληθινής χαράς και διαρκούς ευχαρίστησης έχει καταντήσει αιτία πόνου, δυστυχίας, εκμετάλλευσης και εμπορίας του γυναικείου σώματος. Κάποιοι άνθρωποι που δοκιμάζουν το σεξ εκτός γάμου συμβαίνει να έχουν και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνη και για να απαλλαγούν από το παιδί που κυοφορεί η κοπέλα καταλήξουν στην έκτρωση που στα μάτια του άγιου Θεού αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερη αμαρτία από την πορνεία που διέπραξαν οι έχοντες σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου, δηλαδή είναι δολοφονία ενός ανθρώπου που απλά δεν έχει βγει ακόμα από την ¨κοιλιά¨ της μητέρας του.

 11. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (2/8) Όλα αυτά που συμβαίνουν φανερώνουν πόσο πολύ έχει αλλοτριωθεί ο άνθρωπος από την πονηρή καρδιά του και την αμαρτία αλλά ταυτόχρονα φανερώνει και πόσο πολύ μακριά από την αλήθεια και την δικαιοσύνη του άγιου Θεού και του Ιησού Χριστού ζει.

  Και δυστυχώς αμαρτίες που έχουν να κάνουν με το δώρο της σεξουαλικότητας στον άνθρωπο από τον Θεό είναι πολύ διαδομένες στην σημερινή εποχή μας (που είναι εποχή αυθαιρεσίας +υπερβολής) όπως είναι:η πορνεία,η μοιχεία,οι σεξουαλικές σχέσεις πριν ή έξω από τον γάμο που ευλόγησε ο Θεός- Δημιουργός,οι ασέλγειες,οι βιασμοί,οι παιδεραστίες,η πορνογραφία,η ομοφυλοφιλία,η μαστροπεία και άλλα παρόμοια για τα οποία μας όμως μας προειδοποιεί πολύ αυστηρά ο Λόγος του Θεού,δηλαδή η Αγία Γραφή πως όσοι κάνουν όλες αυτές τις αμαρτίες «βασιλεία Θεού δεν πρόκειται να κληρονομήσουν» Α’ Κορινθίους 6:9-11.

 12. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (3/8) Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε τι σημασία του γάμου, το πόσο ιερός είναι αυτός ο θεσμός στα μάτια του Θεού αλλά και την πιστότητα και σεξουαλική καθαρότητα που πρέπει να επιδεικνύουν οι δυο σύζυγοι (άντρας και γυναίκα) μεταξύ τους.
  [3 Και ήρθαν σ' αυτόν οι Φαρισαίοι, πειράζοντάς τον, και λέγοντάς του: Επιτρέπεται στον άνθρωπο να χωρίσει τη γυναίκα του για κάθε αιτία;
  4 Και αποκρινόμενος αυτός είπε: Δεν διαβάσατε ότι εκείνος που τους έπλασε απαρχής, αρσενικό και θηλυκό τούς έπλασε;
  5 Και είπε: «Εξαιτίας αυτού, ο άνθρωπος θα αφήσει τον πατέρα και τη μητέρα, και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του, και θα είναι οι δύο σε μία σάρκα»;
  6 Ώστε, δεν είναι πλέον δύο, αλλά μία σάρκα. Εκείνο, λοιπόν, που ο Θεός συνένωσε, άνθρωπος ας μη χωρίζει.
  7 Του λένε: Γιατί, λοιπόν, ο Μωυσής πρόσταξε να δώσει έγγραφο διαζυγίου, και να τη χωρίσει;
  8 Τους λέει: Επειδή, ο Μωυσής εξαιτίας τής σκληροκαρδίας σας επέτρεψε να χωρίζεστε τις γυναίκες σας· απαρχής, όμως, δεν είχε γίνει έτσι.
  9 Σας λέω δε ότι, όποιος χωρίσει τη γυναίκα του, εκτός για λόγον πορνείας, και νυμφευθεί άλλη, γίνεται μοιχός· και όποιος νυμφευθεί χωρισμένη γυναίκα, γίνεται μοιχός.] Ματθαίος Ευαγγέλιο 19:3-9
  Από αυτό συμπεραίνουμε ότι ο Θεός όταν έπλασε τον πρώτο άνδρα του έδωσε μόνο μια γυναίκα και αυτός ο δεσμός θα ήταν ισόβιος και αιώνιος αν δεν αμάρταναν οι πρώτοι αυτοί άνθρωποι. Για τον Ιησού Χριστό οποιαδήποτε σχέση εκτός γάμου δεν είναι ευλογημένοι και θα φέρει άσχημες συνέπειες για τον άνθρωπο που τις κάνει.

 13. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (4/8) Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι ο Θεός δεν δέχεται ούτε τον άνθρωπο που χωρίζει την γυναίκα του για να παντρευτεί άλλη (εκτός και αν η γυναίκα έκανε πορνεία ή μοιχεία).
  Επίσης η Αγία Γραφή μας λέει για το γάμο [4 Ο γάμος ας είναι τίμιος σε όλα, και το συζυγικό κρεβάτι αμόλυντο· τους πόρνους, όμως, και τους μοιχούς θα τους κρίνει ο Θεός.] προς Εβραίους επιστολή 13:4. Οποιαδήποτε σχέση πριν το γάμο είναι πορνεία και αν ο άνθρωπος είναι ήδη παντρεμένος τότε εκτός από πορνεία είναι και μοιχεία.
  Τέλος ο Ιησούς Χριστός δίδαξε πως πρέπει να αντιμετωπίζει κάποιος που θέλει να ζήσει αιώνια μαζί του το θέμα των σχέσεων [27 Ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: «Μη μοιχεύσεις».
  28 Εγώ, όμως, σας λέω, ότι καθένας που κοιτάζει μια γυναίκα για να την επιθυμήσει, διέπραξε ήδη μοιχεία μέσα στην καρδιά του.
  29 Και αν το δεξί σου μάτι σε σκανδαλίζει, βγάλ' το, και πέταξέ το από σένα· επειδή, σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου, και να μη ριχτεί ολόκληρο το σώμα σου στη γέεννα.
  30 Και αν το δεξί σου χέρι σε σκανδαλίζει, κόψ' το, και πέταξέ το από σένα· επειδή, σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου, και να μη ριχτεί ολόκληρο το σώμα σου στη γέεννα.] Ματθαίο Ευαγγέλιο 5:27-30.
  Για το Ιησού Χριστό αμαρτία δεν είναι μόνο η πράξη της πορνείας – μοιχείας αλλα και η επιθυμία του ανθρώπου να διαπράξει μια από τις παραπάνω αμαρτίες. Αν κάποιος δηλαδή κοιτά πονηρά μια γυναίκα και θέλει να κοιμηθεί μαζί της χωρίς να την παντρευτεί όμως πρώτα τότε ακόμα και αυτό είναι αμαρτία…

 14. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  ( 5/8) Για το Ιησού Χριστό αμαρτία δεν είναι μόνο η πράξη της πορνείας – μοιχείας αλλα και η επιθυμία του ανθρώπου να διαπράξει μια από τις παραπάνω αμαρτίες. Αν κάποιος δηλαδή κοιτά πονηρά μια γυναίκα και θέλει να κοιμηθεί μαζί της χωρίς να την παντρευτεί όμως πρώτα τότε ακόμα και αυτό είναι αμαρτια γιατί φανερώνει ότι ο άνθρωπος αυτός αδιαφορεί για τους νόμους του Θεού που έθεσε για τον γάμο. Έτσι ακόμα και το να κοιτάς πονηρά μια γυναίκα είναι αμαρτία (σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η πορνογραφία στο ίντερνετ ή στην τηλεόραση ή σε έντυπη μορφή) και ο Ιησούς Χριστός λέει ότι συμφέρει τον άνθρωπο να βγάλει το μάτι του ή τα μάτια του παρά η αμαρτία (πχ πορνογραφία) γίνει μια μέρα αιτία να ριχτεί όλο του το σώμα σε αιώνια τιμωρία (γιατί υπάρχει και αιώνια τιμωρία και δυστυχώς για όσους πάνε εκεί δεν υπάρχει γυρισμός ώστε να μετανοήσουν και μετά να πάνε κάπου αλλού).
  Όλα αυτά είναι αμαρτίες που μας δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και είναι γραμμένα μέσα στον Λόγο του Θεού ,την Αγία Γραφή, αλλά επειδή πολλοί άνθρωποι δεν την διαβάζουν το αγνοούν και έτσι αμαρτάνουν κατά επανάληψη και κατά συρροή μέχρι να μεγαλώσουν και να παντρευτούν. Μερικοί όμως δυστυχώς συνεχίζουν να έχουν εξωγαμίες σχέσεις με πολλές γυναίκες/άνδρες ακόμα και αφού παντρευτούν.

 15. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (6/8) Δυστυχώς και η ψεύτικη θρησκεία των ημέρων μας δεν λέει αυτές τις αλήθειες στους ανθρώπους, και ιδιαίτερα στους νέους που το αίμα τους ¨βράζει¨ και το αποτέλεσμα είναι ο ελληνικός λαός να αφανίζεται από έλλειψη γνώσεως όπως λέει και την Αγία Γραφή( προφήτης Ωσηέ 4:6). Οι μισθωτοί άνθρωποι όλων των θρησκειών το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι άνθρωποι που θέλουν να παντρευτούν να πηγαίνουν σε αυτούς να τελέσουν την τελετή του γάμου για να εισπράξουν λίγα χρήματα και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου που αυτοί οι άνθρωποι που παντρεύουν έχουν κάνει δεκάδες πορνείες ή έχουν προγαμιαίες σχέσεις και δυστυχώς έρχονται να ζητήσουν την ευλογία του Θεού χωρίς να έχουν μετανοήσει στο ελάχιστο που με την πρότερη ζωή τους τον Θεό που τους δημιούργησε.
  Γι αυτό και λέει ο Ιησούς Χριστός τα εξής λόγια για τους υποκριτές της θρησκείας αλλά και τι περιμένει όσους τους εμπιστεύονται την ψυχή τους και την αιωνιότητα τους.[ 13 Ο δε αποκριθείς είπε· Πάσα φυτεία, την οποίαν δεν εφύτευσεν ο Πατήρ μου ο ουράνιος, θέλει εκριζωθή.
  14 Αφήσατε αυτούς· είναι οδηγοί τυφλοί τυφλών· τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθρον θέλουσι πέσει.] Ματθαίος Ευαγγέλιο 15:13-14.
  Ξέρω ότι πολλοί από αυτούς που θα διαβάσουν τα σχόλια μου έχουν υποπέσει σε κάποια από τις προαναφερόμενες αμαρτίες. Που αυτό σημαίνει ότι αν πεθαίνατε σήμερα θα αντιμετωπίζατε τον Ιησού Χριστό σαν κριτή σας και μάλιστα για την αιωνιότητα και αυτό είναι φοβερό μόνο και να το σκεφτεί κανείς.

 16. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (7/8) Όμως ευχαριστούμε τον Ιησού Χριστό που ήρθε στην γη,έγινε άνθρωπος και στο τέλος πέθανε στην θέση του κάθε αμαρτωλού ώστε να μην καταδικαστεί όποιος μετανοεί και πιστεύει στον Ιησού Χριστό αλλά λάβει συγχώρεση και να ζήσει μια νέα και άγια ζωή με την δύναμη που χορηγεί ο Θεός. Αν όμως ζητήσεις σήμερα, τώρα από τον Ιησού Χριστό να συγχωρέσει όλες τις αμαρτίες σου και να γίνει ο Σωτήρας σου τότε να είσαι σίγουρος ότι ο Ιησούς Χριστός θα σε ακούσει και θα έρθει στην ζωή σου και θα σε κάνει ένα νέο άνθρωπο.
  Άκουσε τον Ιησού Χριστό τι λέει σχετικά [20 Πρόσεξε, στέκομαι στη θύρα και κρούω· αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου, και ανοίξει τη θύρα, θα μπω μέσα σ' αυτόν, και θα δειπνήσω μαζί του κι αυτός μαζί μου.] Αποκάλυψη 3:20. Η πόρτα είναι η καρδιά σου. Αν ανοίξεις στον Ιησού Χριστό τότε θα μπει στην ζωή σου και θα τα κάνει όλα καινούργια , όμορφα και ευλογημένα.
  Να θυμάσαι ότι μόνο εσύ μπορείς να ανοίξεις της δική σου καρδιά και να προσκαλέσεις τον Ιησού. Δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος για εσένα. Επίσης να θυμάσαι ότι έχεις μόνο αυτή την ζωή για να το κάνεις. Αν δεν το θεωρήσεις σοβαρό και επείγον και το αναβάλεις για αργότερα , αυτή η ημέρα μπορεί να μην έρθει ποτέ για εσένα και να έχεις φύγει από αυτήν την ζωή απροετοίμαστος για την συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με Αυτόν που σε δημιούργησε γιατί με τον θάνατο δεν χάνεις μόνο την ζωή σου αλλά χάνεις και την ευκαιρία που είχες για να μετανοήσεις και να συμφιλιωθείς με τον Θεό.

 17. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες

  (8/8) Γι αυτό όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές μην αναβάλλεται να ζητήσετε τον Ιησού Χριστό στην ζωή σας. Η Αγία Γραφή μα προτρέπει να [7 Γι' αυτό, το Πνεύμα το Άγιο λέει: «Σήμερα, αν ακούσετε τη φωνή του,
  8 μη σκληρύνετε τις καρδιές σας,… 12 Προσέχετε, αδελφοί, να μη υπάρχει σε κανέναν από σας πονηρή καρδιά απιστίας, ώστε κάποιος να αποστατήσει από τον ζωντανό Θεό·
  13 αλλά, προτρέπετε ο ένας τον άλλον κάθε μία ημέρα ξεχωριστά, ενόσω ονομάζεται το «σήμερα»· για να μη σκληρυνθεί κάποιος από σας από την απάτη τής αμαρτίας·] Προς Εβραίους επιστολή 3:7-8 και 12-13 και αλλού λέει
  […δες, τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, δες, τώρα είναι ημέρα σωτηρίας ] προς Β’ Κορινθίους επιστολή 6:2.
  Εύχομαι προς όλους να κάνετε την σωστή επιλογή για την ζωή σας για τώρα αλλα κυρίως και για την αιωνιότητα.

 18. avatar Παρακαλώ πολύ η… κουλα

  να πάρει άμεσα όλα τα μηνυματα με τη ΣΩΣΤΗ σειρά. Δεν θα ήθελα να την.. αφήσω..λυπημενη!Ούτε κανέναν.. να χαζοχαιρεται! Τέλος.

 19. avatar @κουλα 12

  Έχω αριθμησει τα μηνύματα που σου έστειλα από 1 έως το 12 και τα έστειλα με τη σωστη σειρά. Εις αποφυγήν οποιασδήποτε παρεξήγησης από οποιονδήποτε.

  1. avatar Κούλα

   Πρέπει να αμφισβητήσουμε την λογική της ιστορίας του να έχουμε έναν παντοδύναμο Θεό που δημιουργεί ελαττωματικούς ανθρώπους και στη συνέχεια τους κατηγορεί για τα δικά του λάθη.

 20. avatar @κουλα 11

  Να με συγχωρείς μόνο που η απάντηση ήρθε τώρα ενώ την είχα το πρωί. Έπρεπε γυμνός να φύγω γρήγορα μην ντυθώ καμία στολή που δεν έπρεπε να βάλω κατ'εντολην.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει