«Πονοκέφαλο» στις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ προκαλούν τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων, με λεία πολύτιμα κοσμήματα, στο κτίριο με τα πιο πολυτελή διαμερίσματα στον κόσμο, στον αριθμό 740 της λεωφόρου Park, στο Μανχάταν.

Το θρυλικό κτίριο, το οποίο ήταν το σπίτι των παιδικών χρόνων της Ζακλίν Κένεντι Ωνάση, διαθέτει πολλά διαμερίσματα και αξίζει περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, που στηρίζεται σε αστυνομικές πηγές, τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει φτερά πολύτιμα κοσμήματα, μεταξύ των οποίων δαχτυλίδια γάμου και πανάκριβα ρολόγια, αξίας άνω των 100.000 δολαρίων.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των κοσμημάτων αυτών είναι τόσο πλούσιοι που είναι πολύ πιθανό είτε να μην θυμόντουσαν ότι είχαν αυτά τα κοσμήματα ή να μην είχαν προσέξει ότι λείπουν από τις θυρίδες τους.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε την είδηση πως η πρώτη κλοπή έγινε μεταξύ 30 Μαΐου και 6 Ιουνίου και οι ιδιοκτήτες το ανέφεραν στις 26 Ιουνίου.

Μεταξύ 10 και 16 Ιουνίου ένα ρολόι και σκουλαρίκια εκλάπησαν από τον 14ο όροφο του κτιρίου, στο οποίο διαμένουν ο κληρονόμος Σπύρος Νιάρχος και ο δισεκατομμυριούχος Ισραελ Ενγκάντερ.

Το τρίτο περιστατικό έγινε στον τρίτο όροφο μεταξύ 31 Μαΐου και 19 Ιουνίου και από το διαμέρισμα εκλάπησαν σκουλαρίκια και διαμαντένιο βραχιόλι.