Κατάστημα στην Ιαπωνία έβαζε κονκάρδες στις γυναίκες που είχαν περίοδο

«Δεχτήκαμε πολλά παράπονα από το κοινό»


ΚΟΣΜΟΣ
14:20
28/11/2019
Κατάστημα στην Ιαπωνία έβαζε κονκάρδες στις γυναίκες που είχαν περίοδο
1
loading

Το πολυκατάστημα Daimaru Umeda στην Οζάκα της Ιαπωνίας δέχεται λαϊκή κατακραυγή καθώς έβαζε τις γυναίκες εργαζόμενες να φορούν μια κονκάρδα όταν είχαν έμμηνο ρύση.

Το Daimaru επανεξετάζει το σχέδιό του με το οποίο ήλπιζε ότι θα ενισχύσει τις σχέσεις ανάμεσα στους υπαλλήλους του, προκαλώντας τη συμπάθεια των εργαζομένων απέναντι στις γυναίκες τις συγκεκριμένες μέρες του μήνα.

Στην κονκάρδα θα εμφανιζόταν ένας υπαρκτός χαρακτήρας των ιαπωνικών κόμικ manga ονόματι «Seiri Chan», σε χαλαρή μετάφραση «Μις Περίοδος» μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.«

«Δεχτήκαμε πολλά παράπονα από το κοινό. Κάποια εξ αυτών αφορούσαν παρενόχληση και αυτό δεν ήταν σίγουρα πρόθεσή μας. Τώρα επανεξετάζουμε τα σχέδιά μας», δήλωσε ένας άνδρας, στέλεχος της εταιρείας που αρνήθηκε να κατονομαστεί. Όπως δήλωσε το πολυκατάστημα δεν είχε στόχο να καταστήσει υποχρεωτικές τις κονκάρδες αυτές.

Η αντίδραση προκλήθηκε την ώρα που κάποια κρούσματα παρενόχλησης σε εργασιακό χώρο έχουν έρθει στο κέντρο της δημοσιότητας στη χώρα εν μέσω της συρρίκνωσης του εργατικού δυναμικού και της αλλαγής των αξιών σχετικά με τους ρόλους των δύο φύλων και την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και τη ζωή.

Ιαπωνικές εταιρείες κατηγορούνται όλο και περισσότερο και επικρίνονται δημοσίως για κρούσματα σεξιστικών διακρίσεων και μπούλινγκ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Καλα και που ήξερε

    το κατάστημα ποτε η άλλη είχε περίοδο, μάλλον πριν πιασουν δουλειά τις ψάχνουν εκει στο τζαπαν χαχαααα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει