Το πολυκατάστημα Daimaru Umeda στην Οζάκα της Ιαπωνίας δέχεται λαϊκή κατακραυγή καθώς έβαζε τις γυναίκες εργαζόμενες να φορούν μια κονκάρδα όταν είχαν έμμηνο ρύση.

Το Daimaru επανεξετάζει το σχέδιό του με το οποίο ήλπιζε ότι θα ενισχύσει τις σχέσεις ανάμεσα στους υπαλλήλους του, προκαλώντας τη συμπάθεια των εργαζομένων απέναντι στις γυναίκες τις συγκεκριμένες μέρες του μήνα.

Στην κονκάρδα θα εμφανιζόταν ένας υπαρκτός χαρακτήρας των ιαπωνικών κόμικ manga ονόματι «Seiri Chan», σε χαλαρή μετάφραση «Μις Περίοδος» μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.«

«Δεχτήκαμε πολλά παράπονα από το κοινό. Κάποια εξ αυτών αφορούσαν παρενόχληση και αυτό δεν ήταν σίγουρα πρόθεσή μας. Τώρα επανεξετάζουμε τα σχέδιά μας», δήλωσε ένας άνδρας, στέλεχος της εταιρείας που αρνήθηκε να κατονομαστεί. Όπως δήλωσε το πολυκατάστημα δεν είχε στόχο να καταστήσει υποχρεωτικές τις κονκάρδες αυτές.

Η αντίδραση προκλήθηκε την ώρα που κάποια κρούσματα παρενόχλησης σε εργασιακό χώρο έχουν έρθει στο κέντρο της δημοσιότητας στη χώρα εν μέσω της συρρίκνωσης του εργατικού δυναμικού και της αλλαγής των αξιών σχετικά με τους ρόλους των δύο φύλων και την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και τη ζωή.

Ιαπωνικές εταιρείες κατηγορούνται όλο και περισσότερο και επικρίνονται δημοσίως για κρούσματα σεξιστικών διακρίσεων και μπούλινγκ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.