Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Λα Παζ, Βολιβία: Ο φόβος πάνω από την πρωτεύουσα

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βολιβία, έπειτα από τις ταραχές που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ υποστηρικτών του πρώην προέδρου, Έβο Μοράλες, και της Αστυνομίας.

Ο ίδιος ο πρώην (πλέον) πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για να τεθεί τέλος στην καταστολή εναντίον των διαδηλωτών, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία». Από τις εικόνες που έρχονται από τη λατινοαμερικάνικη χώρα, αυτό που αποτυπώνεται είναι το χάος και ο φόβος.

Βαγδάτη, Ιράκ: Ατελείωτο χάος μέρα και νύχτα

Περισσότεροι από 325 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του μαζικού κινήματος διαμαρτυρίας στο Ιράκ, όταν και ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα, εδώ και πάνω από έναν μήνα.

Και η εβδομάδα αυτή ήταν επεισοδιακή, καθώς δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και εκτόξευσαν δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Σίδνεϊ, Αυστραλία: Στάχτες, αποκαΐδια και αποπνικτικό νέφος

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού από τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην ανατολική Αυστραλία έχει σκεπάσει το Σίδνεϊ, με τα επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων να χτυπούν… κόκκινο. Μάλιστα, η πόλη βρίσκεται πλέον στη λίστα με τις δέκα πιο ρυπογόνες πόλεις παγκοσμίως.

Χονγκ Κονγκ: Εικόνα από το… ασιατικό Πολυτεχνείο

Αυξάνονται οι φόβοι για νέα ένταση στο Χονγκ Κονγκ, καθώς περίπου 200 διαδηλωτές παραμένουν μέσα στην Πολυτεχνική Σχολή, από την οποία αποχώρησαν αρκετοί άνθρωποι, αλλά κάποιοι είναι αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη: Πολύχρωμη «λίμνη» από ομπρέλες για χάρη του πάπα

Ένα πολύχρωμο σκηνικό σχημάτισαν οι δεκάδες χιλιάδες πιστοί που συγκεντρώθηκαν για να πάρουν την ευλογία του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος κατήγγειλε την ταπείνωση που υφίστανται οι γυναίκες και τα παιδιά που εξαναγκάζονται στην πορνεία και πέφτουν θύματα της διακίνησης.

Μάντσεστερ, Αγγλία: Έτοιμος για σκληρή μάχη ο Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Κόρμπιν έδωσαν το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών στη Μεγάλη Βρετανία, ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου. Ο νυν πρωθυπουργός επισκέφθηκε -στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας- το Μάντσεστερ, όπου πήγε σε μια ακαδημία πυγμαχίας, φόρεσε γάντια του μποξ και έδειξε έτοιμος για να δώσει τη μεγάλη μάχη.

Αθήνα, Ελλάδα: Πάντα επιβλητική και πανέμορφη η Ακρόπολη

Οι ουρανοί της Αθήνας μάζεψαν πολλά σύννεφα, που στη συνέχεια έδωσαν και έντονες βροχές, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα του Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά, η Ακρόπολη και ο ναός του Παρθενώνα είναι ένα επιβλητικό και πανέμορφο θέαμα, ασχέτως καιρικών φαινομένων.

Λονδίνο, Αγγλία: Όλα γαλάζια για το νέο μεγάλο αστέρι του τένις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέλαβε την πρώτη θέση στο ATP Finals που διεξήχθη στο Λονδίνο, για να επιβεβαιώσει με εμφατικό τρόπο ότι είναι το νέο μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου τένις. Το σκηνικό όταν σήκωσε την κούπα ήταν όλο γαλάζιο, για να ταιριάζει και με τα χρώματα που τιμά ο Έλληνας αθλητής.

Ναζαρέ, Πορτογαλία: «Δαμάζοντας» τα τεράστια κύματα

τα μεγάλα κύματα στις ακτές της Ναζαρέ, στα κεντρικά της Πορτογαλίας, έδωσαν τη δυνατότητα στους σέρφερ να πιάσουν τις σανίδες τους και να… αρπάξουν την πρόκληση, με το θέαμα να δημιουργεί δέος.